"Književno podne" s Milanom Rakuljem sutra u NUBRS

M.M.
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Događaj "Književno podne", na kojem će učestvovati pjesnik i novinar Milan Rakulj, biće održan sutra u 12 časova u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Na promociji će biti predstavljena njegova knjiga "Razglednice iz Trećeg svijeta", koja je prošle godine objavljena u izdanju "Glasa", a razgovor sa autorom vodiće Aleksandra Glišić.

- "Razglednice iz Trećeg svijeta" pored gorkih slika prikazuju i egzotiku ovih krajeva u vidu dozvoljenog pušenja u kafanama, manjka beskućnika u odnosu na zapad, ljepote izbora u podijeljenoj zemlji, pa i u vidu prvaka dragstora, doktora parkova, bičeva božijih gradskih birtija, idola sa scene za bogove i iz nebeskih kafana - naveo je Rakulj o svojoj zbirci u jednom razgovoru za "Glas Srpske".

Rakulj je objavio i zbirke "Gluvi putnik" (2010), "Poezija u ko-stima" (2014), a nagrađen je priznanjima Stražilovo", "Srpsko pero" i "Pečat varoši sremskokarlovačke".

Njegova poezija do sada je prevedena na francuski, mađarski i makedonski jezik i zastupljena je u jednoj antologiji, nekoliko panorama i zbornika, te brojnim književnih časopisima.

Član je Udruženja književnika RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana