"Хари Потер и камен мудрости" бесплатно као е-књига

ГС
"Хари Потер и камен мудрости" бесплатно као е-књига

Прва књига о дјечаку чаробњаку "Хари Потер и камен мудрости" биће доступна бесплатно широм свијета као е-књига и аудио-књига током априла као дио иницијативе да се помогне родитељима, учитељима и његоватељима да забаве дјецу која морају бити у кућама, изјавила је данас ауторка Џ. К. Роулинг.

Ауторка се нада да ће њен популарни серијал о Харију Потеру извести своју "магију" на дјеци која се досађују заглављена код куће током забрање кретања због коронавируса. Књигу можете да преузмете овдје.

Аудио-књига ће бити доступна на енглеском, шпанском, француском, италијанском, њемачком и јапанском, а верзија коју ће читати британски глумац Стивен Фрај први пут је доступна у Сјеверној Америци.

Британија се налази у другој недјељи забране кретања, након што је премијер Борис Џонсон 23. марта објавио да ће људима бити дозвољено да напуштају кућу само када је то апсолутно неопходно, на примјер да би купили храну.

"Наставници, родитељи и његоватељи који се труде да дјеци што је могуће више учине живот нормалним, док смо сви у кућама, заслужују мало магије", рекла је Џ. К Роулинг и додала да се нада да ће ова иницијатива дјеци, али и одраслима, донијети радост током њиховог принудног боравка код куће.

Серијал о Харију Потеру је свјетски феномен без преседана у дјечјој литератури. Књиге су продате у више од 500 милиона примјерака на 80 језика и по њима је снимљена филмска франшиза вриједна седам милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана