"Hari Poter i kamen mudrosti" besplatno kao e-knjiga

GS
"Hari Poter i kamen mudrosti" besplatno kao e-knjiga

Prva knjiga o dječaku čarobnjaku "Hari Poter i kamen mudrosti" biće dostupna besplatno širom svijeta kao e-knjiga i audio-knjiga tokom aprila kao dio inicijative da se pomogne roditeljima, učiteljima i njegovateljima da zabave djecu koja moraju biti u kućama, izjavila je danas autorka Dž. K. Rouling.

Autorka se nada da će njen popularni serijal o Hariju Poteru izvesti svoju "magiju" na djeci koja se dosađuju zaglavljena kod kuće tokom zabranje kretanja zbog koronavirusa. Knjigu možete da preuzmete ovdje.

Audio-knjiga će biti dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, njemačkom i japanskom, a verzija koju će čitati britanski glumac Stiven Fraj prvi put je dostupna u Sjevernoj Americi.

Britanija se nalazi u drugoj nedjelji zabrane kretanja, nakon što je premijer Boris Džonson 23. marta objavio da će ljudima biti dozvoljeno da napuštaju kuću samo kada je to apsolutno neophodno, na primjer da bi kupili hranu.

"Nastavnici, roditelji i njegovatelji koji se trude da djeci što je moguće više učine život normalnim, dok smo svi u kućama, zaslužuju malo magije", rekla je Dž. K Rouling i dodala da se nada da će ova inicijativa djeci, ali i odraslima, donijeti radost tokom njihovog prinudnog boravka kod kuće.

Serijal o Hariju Poteru je svjetski fenomen bez presedana u dječjoj literaturi. Knjige su prodate u više od 500 miliona primjeraka na 80 jezika i po njima je snimljena filmska franšiza vrijedna sedam milijardi dolara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana