Дјела Мирослава Антића стижу у мају и јуну

Агенције
Дјела Мирослава Антића стижу у мају и јуну

БЕОГРАД - Након објављивања дјела “Гарави сокак”, “Ходајући на рукама” и других, у издању београдске “Лагуне” током маја и јуна, на радост многих поштовалаца Мирослава Антића, биће објављена још два дјела.

У питању су “Пепео догорелих крила”, које ће бити објављено током маја, те “Издајство лирике: Писма и дописнице себи и другима” које ће пред читаоцима бити током јуна.

- “Пепео догорелих крила” је избор песама и кратке прозе који прати историју литерарног и интимног живота. Текстови Мирослава Антића - од наизглед прозрачних и веселих песама за децу, преко младалачких, љубавних, породичних, па све до оних ироничних и мрачних - уланчани су тако да показују како се његов поетски циклус не може одвојити од животног, што придружује војвођанског барда посебној врсти књижевних великана - оних који нису поетизовали свој живот, већ су живели своју поезију - навели су издавачи.

У другом дјелу “Издајство лирике” сакупљене су мисли, писма себи и другима, те је тако ова књига један несвакидашњи дневник пјесника.

- И када оставља белешке себи, и када пише о делима вајара Јована Солдатовића, и када оставља низ “парафраза”, Антић нас сваком својом реченицом подсећа зашто је немогуће живети храбро у овом свету без његовог поетског жара - додају из “Лагуне”. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана