Djela Miroslava Antića stižu u maju i junu

Agencije
Djela Miroslava Antića stižu u maju i junu

BEOGRAD - Nakon objavljivanja djela “Garavi sokak”, “Hodajući na rukama” i drugih, u izdanju beogradske “Lagune” tokom maja i juna, na radost mnogih poštovalaca Miroslava Antića, biće objavljena još dva djela.

U pitanju su “Pepeo dogorelih krila”, koje će biti objavljeno tokom maja, te “Izdajstvo lirike: Pisma i dopisnice sebi i drugima” koje će pred čitaocima biti tokom juna.

- “Pepeo dogorelih krila” je izbor pesama i kratke proze koji prati istoriju literarnog i intimnog života. Tekstovi Miroslava Antića - od naizgled prozračnih i veselih pesama za decu, preko mladalačkih, ljubavnih, porodičnih, pa sve do onih ironičnih i mračnih - ulančani su tako da pokazuju kako se njegov poetski ciklus ne može odvojiti od životnog, što pridružuje vojvođanskog barda posebnoj vrsti književnih velikana - onih koji nisu poetizovali svoj život, već su živeli svoju poeziju - naveli su izdavači.

U drugom djelu “Izdajstvo lirike” sakupljene su misli, pisma sebi i drugima, te je tako ova knjiga jedan nesvakidašnji dnevnik pjesnika.

- I kada ostavlja beleške sebi, i kada piše o delima vajara Jovana Soldatovića, i kada ostavlja niz “parafraza”, Antić nas svakom svojom rečenicom podseća zašto je nemoguće živeti hrabro u ovom svetu bez njegovog poetskog žara - dodaju iz “Lagune”. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana