“Златни платани” Наташи Нинковић и Светозару Цветковићу

Срна
“Златни платани” Наташи Нинковић и Светозару Цветковићу

ТРЕБИЊЕ - Фестивал медитеранског и европског филма, девети по реду, почеће сутра и трајаће до недјеље у Требињу, а посјетиоци ће моћи да погледају 26 играних, документарних и кратких филмова из десетак земаља Европе и Медитерана.

Награде “Златни платани”, признања за посебан допринос евромедитеранској кинематографији, ове године биће додијељене домаћим глумачким великанима Наташи Нинковић и Светозару Цветковићу. Фестивал се одржава под слоганом “Под свјетлом мјесечеве ријеке”, да би симболички показао нераскидиву везу града са Требишњицом, гдје ће бити приређено свечано отварање.

Умјетнички директор фестивала Пеђа Милојевић најавио је долазак бројних гостију из свијета филма, глумаца, редитеља, чланова филмских екипа остварења која су на фестивалском програму.

- Драго ми је што један “Златни платан” остаје у Требињу,  добитница је Наташа Нинковић, којој ће бити уручен у уторак - рекао је Милојевић.

Новина је програм дјечјег филма, а планиране су и промоције књига Ане Атанасковић и Горана Гоцића те изложба слика Бојана Стојановића. Улаз за све пројекције је бесплатан уз резервацију карата на и-мејл.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана