“Zlatni platani” Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću

Srna
“Zlatni platani” Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću

TREBINjE - Festival mediteranskog i evropskog filma, deveti po redu, počeće sutra i trajaće do nedjelje u Trebinju, a posjetioci će moći da pogledaju 26 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova iz desetak zemalja Evrope i Mediterana.

Nagrade “Zlatni platani”, priznanja za poseban doprinos evromediteranskoj kinematografiji, ove godine biće dodijeljene domaćim glumačkim velikanima Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću. Festival se održava pod sloganom “Pod svjetlom mjesečeve rijeke”, da bi simbolički pokazao neraskidivu vezu grada sa Trebišnjicom, gdje će biti priređeno svečano otvaranje.

Umjetnički direktor festivala Peđa Milojević najavio je dolazak brojnih gostiju iz svijeta filma, glumaca, reditelja, članova filmskih ekipa ostvarenja koja su na festivalskom programu.

- Drago mi je što jedan “Zlatni platan” ostaje u Trebinju,  dobitnica je Nataša Ninković, kojoj će biti uručen u utorak - rekao je Milojević.

Novina je program dječjeg filma, a planirane su i promocije knjiga Ane Atanasković i Gorana Gocića te izložba slika Bojana Stojanovića. Ulaz za sve projekcije je besplatan uz rezervaciju karata na i-mejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana