“Златна антена” за серију “Беса”

Агенције
“Златна антена” за серију “Беса”

Серија “Беса” у режији Душана Лазаревића, настала у копродукцији “Прве”, “Адреналина” и “Ред Планета” освојила је “Златну антену” за најбољу серију, најбољу музику композитора Немање Мосуровића и најбољу фотографију Игора Шунтера на 9. Међународном фестивалу домаћих играних серија ФЕДИС.

Према гласовима публике, серија “Погрешан човјек”, проглашена је за најпопуларнију серију из региона која је приказана у Србији.

- Радујем се што је”Беса” проглашена најбољом серијом у Србији по оценама стручног жирија. Имали смо одличну реакцију публике након емитовања на Суперстар каналу, а ове недеље је почело емитовање и на Првој ТВ, па се надам да ћемо тек освојити ширу публику - рекла је Теа Королија, извршни директор “Адреналина” који је на овогодишњем фестивалу имао највећи број номинованих пројеката у различитим категоријама.

Она је додала да је та серија резултат озбиљног тимског рада који је трајао три године.

- Док ове јесени креће емитовање у земљама региона, у Бејруту почиње снимање верзије серије на арапском језику. Ово је прва наша серија која је продата као формат, и надам се да смо отворили једно ново поглавље и за остале пројекте са Балкана - казала је Королија.

Како је објаснила, паралелно са “Бесом”, која је једна од најскупљих серија до сада снимљених у региону, направљена је серија “Жмурке”, која је била једна од најјефтинијих по својим буџетским оквирима.

“Жмурке” су, по њеним ријечима “јак ауторски печат једног великог и дивног редитеља Мише Радивојевића, који се заиста потрудио да упркос разним ограничењима креира нешто јединствено”.

- Међу осталим драмским серијама које су приказане као део програмске понуде у протеклој години, “Жмурке” су биле прави уметнички експеримент. Охрабрујуће је да овакви пројекти и даље имају своју публику -  казала је Королија.

Оцијенила је и то да је серија “Погрешан човјек” најбољи показатељ да је модел копродукције будућност на овим просторима и код дневних садржаја.

Фестивал домаћих играних серија ФЕДИС једина је манифестација која афирмише и вреднује ТВ серије на простору југоисточне Европе и на тај начин промовише креативне и продукционе капацитете ових простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана