Жена Халк у борби са собом: Серија базирана на "Марвеловим" стриповима стиже у четвртак

Миланка Митрић/агенције
Жена Халк у борби са собом: Серија базирана на "Марвеловим" стриповима стиже у четвртак

БАЊАЛУКА - “Жена Халк: Адвокат” још је једна у низу серија базираних на ликовима и причама из “Марвелових” стрипова, а на радост свих обожавалаца, емитовање овог остварења почиње у четвртак.

Студио “Марвел” у посљедњих неколико година развио је бројне филмове, серије и мини-серије базиране на јунацима популарних стрипова, које су смјештене у различите фазе у оквиру којих их објављују.

Серија је, стога, смјештена у “Марвелов” филмски универзум и временом радње повезана је са осталим остварењима.

Творац и главни писац “Жене Халк” је Џесика Као, док је главна рола (Жена Халк/Џенифер Волтерс) повјерена Татјани Маслани, добитници “Емија” и “Златног глобуса” и глумици најпознатијој по сјајним улогама у серији “Orphan Black”, у којој је глумила више ликова.

Осим ње, у овом остварењу комичног карактера играју Марк Рафало (Брус Банер, односно Халк), Тим Рот (Емил Блонски/Абоминација), Бенедикт Вонг (Вонг), Рене Елиз Голдсбери (Амелија) и Чарли Кокс (Метју Мердок/Дердевил).

Џенифер Волтерс је адвокат из Њујорка чија су ужа област дјеловања случајеви везани за особе с надљудским способностима. Њен живот се мијења када случајно дође у додир са крвљу свог рођака Бруса Банера, Халка, зарази се, те и сама постане особа с надљудским способностима, Жена Халк, која достиже висину преко два метра, односно постане суперхерој. Упркос изливима бијеса који покрећу њену трансформацију у Жену Халк, Волтерсова наставља да обавља своје адвокатске послове, док се бори с промјенама и са самом собом.

Говорећи о својој улози, Татјана Маслани рекла је да је њен лик другачији од осталих суперхероја, јер за разлику од већине, она не жели да посједује те способности.

- Била сам нервозна када сам ишла на аудицију, јер велика је ствар бити дио таквог филмског универзума, у којем су све очи упрте у вас. Но, било је неочекивано лако. Ово није уобичајена суперхеројска прича - навела је Маслани за британски “Метро” говорећи о својој улози.

Лик Џенифер Волтерс 1980. године створио је Стен Ли, заједно са цртачем Џоном Бушемијем, када се она појавила у стрипу  “Тхе Саваге Схе-Хулк”.

Серија, која ће од четвртка бити доступна на платформи “Дизни плус”, имаће девет епизода, од којих је шест режирала Кат Коиро, а три Ану Валија.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана