Žena Halk u borbi sa sobom: Serija bazirana na "Marvelovim" stripovima stiže u četvrtak

Milanka Mitrić/agencije
Žena Halk u borbi sa sobom: Serija bazirana na "Marvelovim" stripovima stiže u četvrtak

BANjALUKA - “Žena Halk: Advokat” još je jedna u nizu serija baziranih na likovima i pričama iz “Marvelovih” stripova, a na radost svih obožavalaca, emitovanje ovog ostvarenja počinje u četvrtak.

Studio “Marvel” u posljednjih nekoliko godina razvio je brojne filmove, serije i mini-serije bazirane na junacima popularnih stripova, koje su smještene u različite faze u okviru kojih ih objavljuju.

Serija je, stoga, smještena u “Marvelov” filmski univerzum i vremenom radnje povezana je sa ostalim ostvarenjima.

Tvorac i glavni pisac “Žene Halk” je Džesika Kao, dok je glavna rola (Žena Halk/Dženifer Volters) povjerena Tatjani Maslani, dobitnici “Emija” i “Zlatnog globusa” i glumici najpoznatijoj po sjajnim ulogama u seriji “Orphan Black”, u kojoj je glumila više likova.

Osim nje, u ovom ostvarenju komičnog karaktera igraju Mark Rafalo (Brus Baner, odnosno Halk), Tim Rot (Emil Blonski/Abominacija), Benedikt Vong (Vong), Rene Eliz Goldsberi (Amelija) i Čarli Koks (Metju Merdok/Derdevil).

Dženifer Volters je advokat iz Njujorka čija su uža oblast djelovanja slučajevi vezani za osobe s nadljudskim sposobnostima. Njen život se mijenja kada slučajno dođe u dodir sa krvlju svog rođaka Brusa Banera, Halka, zarazi se, te i sama postane osoba s nadljudskim sposobnostima, Žena Halk, koja dostiže visinu preko dva metra, odnosno postane superheroj. Uprkos izlivima bijesa koji pokreću njenu transformaciju u Ženu Halk, Voltersova nastavlja da obavlja svoje advokatske poslove, dok se bori s promjenama i sa samom sobom.

Govoreći o svojoj ulozi, Tatjana Maslani rekla je da je njen lik drugačiji od ostalih superheroja, jer za razliku od većine, ona ne želi da posjeduje te sposobnosti.

- Bila sam nervozna kada sam išla na audiciju, jer velika je stvar biti dio takvog filmskog univerzuma, u kojem su sve oči uprte u vas. No, bilo je neočekivano lako. Ovo nije uobičajena superherojska priča - navela je Maslani za britanski “Metro” govoreći o svojoj ulozi.

Lik Dženifer Volters 1980. godine stvorio je Sten Li, zajedno sa crtačem Džonom Bušemijem, kada se ona pojavila u stripu  “The Savage She-Hulk”.

Serija, koja će od četvrtka biti dostupna na platformi “Dizni plus”, imaće devet epizoda, od kojih je šest režirala Kat Koiro, a tri Anu Valija.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana