“Земља номада” исписује историју

Миланка Митрић/агенције
“Земља номада” исписује историју

ЛОС АНЂЕЛЕС - Након мноштва освојених признања током протекле године, редитељка Клои Чао још једном је награђена за свој филм “Земља номада”, освојивши награду Удружења америчких редитеља (ДГА) за најбољу холивудску режију.

У питању је посљедња велика церемонија прије додјеле “Оскара”, а додјела ових награда, као и већине других, одржана је онлајн.

Режисерка Чао је свој побједнички говор посветила свим осталим номинованим колегама.

- Желим да вам захвалим због свега што сте ме научили и због тога што сте ми дали велику подршку и учинили ово путовање посебним - рекла је ова режисерка, у обраћању другим номинованим редитељима путем видео-позива и додала да се нада да ће публика моћи да саосјећа са људима чије животе описује у филму и да се нада да ће се након тога осјећати мање усамљено.

Режисерка Чао је друга жена која је освојила признање у овој категорији. Она је, такође, била и друга жена и прва редитељка азијског поријекла која је освојила “Златни глобус “ категорији за најбољу режију.

Режисер Даријус Мардер освојио је признање за најбољи дебитантски дугометражни филм, за остварење “Звук метала”, док су за најбољи документарац награђени Мајкл Двек и Грегори Кершо, за филм “ The Truffle Hunters”.

- Овај филм створили смо јер смо наишли на свијет који нам је изгледао као бајка, те смо то хтјели да преточимо у форму филма. Хтјели смо да славимо радост и љепоту које постоје у свијету - рекао је Кершо.

Што се категорија серије тиче, награду за најбољу драму добила је серија “Домовина”, најбољу комедију “The Flight atendant”. У категорији најбоље серије или мини-серије признање је добила популарна серија “Дамин гамбит”, док је у осталим категоријама што се серија и емисија тиче, признање добила емисија “Satruday Night Live”, а додијељене су и награде за најбоље емисије за дјецу, најбоље ријалити емисије и рекламе.

“Оскар”

“Земља номада” један је од осам филмова номинованих за “Оскара”, заједно са остварењима “Отац”, “Јуда и црни месија”, “Манк”, “Минари”, Звук метала”, “Жена која обећава” и  “The Trial of the Chicago 7”.

Додјела “Оскара” биће одржана онлајн 25. априла

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана