“Zemlja nomada” ispisuje istoriju

Milanka Mitrić/agencije
“Zemlja nomada” ispisuje istoriju

LOS ANĐELES - Nakon mnoštva osvojenih priznanja tokom protekle godine, rediteljka Kloi Čao još jednom je nagrađena za svoj film “Zemlja nomada”, osvojivši nagradu Udruženja američkih reditelja (DGA) za najbolju holivudsku režiju.

U pitanju je posljednja velika ceremonija prije dodjele “Oskara”, a dodjela ovih nagrada, kao i većine drugih, održana je onlajn.

Režiserka Čao je svoj pobjednički govor posvetila svim ostalim nominovanim kolegama.

- Želim da vam zahvalim zbog svega što ste me naučili i zbog toga što ste mi dali veliku podršku i učinili ovo putovanje posebnim - rekla je ova režiserka, u obraćanju drugim nominovanim rediteljima putem video-poziva i dodala da se nada da će publika moći da saosjeća sa ljudima čije živote opisuje u filmu i da se nada da će se nakon toga osjećati manje usamljeno.

Režiserka Čao je druga žena koja je osvojila priznanje u ovoj kategoriji. Ona je, takođe, bila i druga žena i prva rediteljka azijskog porijekla koja je osvojila “Zlatni globus “ kategoriji za najbolju režiju.

Režiser Darijus Marder osvojio je priznanje za najbolji debitantski dugometražni film, za ostvarenje “Zvuk metala”, dok su za najbolji dokumentarac nagrađeni Majkl Dvek i Gregori Keršo, za film “ The Truffle Hunters”.

- Ovaj film stvorili smo jer smo naišli na svijet koji nam je izgledao kao bajka, te smo to htjeli da pretočimo u formu filma. Htjeli smo da slavimo radost i ljepotu koje postoje u svijetu - rekao je Keršo.

Što se kategorija serije tiče, nagradu za najbolju dramu dobila je serija “Domovina”, najbolju komediju “The Flight atendant”. U kategoriji najbolje serije ili mini-serije priznanje je dobila popularna serija “Damin gambit”, dok je u ostalim kategorijama što se serija i emisija tiče, priznanje dobila emisija “Satruday Night Live”, a dodijeljene su i nagrade za najbolje emisije za djecu, najbolje rijaliti emisije i reklame.

“Oskar”

“Zemlja nomada” jedan je od osam filmova nominovanih za “Oskara”, zajedno sa ostvarenjima “Otac”, “Juda i crni mesija”, “Mank”, “Minari”, Zvuk metala”, “Žena koja obećava” i  “The Trial of the Chicago 7”.

Dodjela “Oskara” biće održana onlajn 25. aprila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana