Жељко Димић све ближи улози противника Џејмса Бонда

С.К.
Жељко Димић све ближи улози противника Џејмса Бонда

БАЊАЛУКА - Глумац Жељко Димић (Jack Dimich) у ужем је кругу кандидата за улогу једног од негативаца у новом филму о Џејмсу Бонду. Уз то почиње са снимањем серије “Нобеловац” о писцу Иви Андрићу, а ове јесени га очекује емитовање “Похоте” гдје има прву главну улогу у некој регионалној серији.

Димић се бори за улогу једног од шест зликоваца у наредном филму серијала о тајном агенту 007, који још није ушао у фазу претпродукције.

- Мене прате већ годину. Моја агентица ме обавјештава о томе да сам „под лупом”. Прате шта радим и имају ме у виду за једног од шест зликоваца. Шта ће бити и кад ће бити, заиста не знам. Мислим да неће ништа да крене до сљедећег љета, а по мојој процјени, до краја године бих могао добити информацију о томе да ли сам у подјели - навео је глумац.

Димић који је добио синопсис и опис свих негативаца у филму, „Гласу” је раније открио да их има различитих националности и са различитих језичких подручја.

Наглашава да зна ко ће послије Данијела Крејга сљедећи преузети улогу Бонда, али да не може открити његово име, осим да се ради о човјеку са којим је радио филм “ The Drop“.

-Дивно смо сарађивали. То ме посебно радује уколико се деси да будем један од њихових избора - каже Димић.

Глумца, који је рођен у Козарској Дубици, а који је током протеклих година остварио запажен успјех у Сједињеним Америчким Државама, очекује и почетак снимања серије “Нобеловац” о књижевнику Иви Андрићу у режији глумца Тихомира Тике Станића. Станићу је, каже захвалан за “озбиљан глумачки задатак” и улогу историјске личности Ненада Јовановића, првог супруга касније Андрићеве супруге Милице Бабић.

- На основу фотографија са сета види се трансформација какву дуго нисам видио, као што Тика личи на Андрића. Гледао сам га у монодрами. И кад сам добио фотографије са сета то је невјероватно колико личе - навео је Димић.

Међу његовим новим пројектима је “Похота”, гдје има прву главну улогу у некој регионалној серији, а која би требало да се приказује ове јесени и има 21 епизоду. Већи дио серије је на енглеском језику, иако је у питању домаћа продукција, а Димић истиче и добар сценарио Божидара Кнежевића.

-Невјероватно је  то написао, то је сјајан психолошки трилер. Сви глумци у серији су одавде, ја сам једини „Американац”. Играм америчког професора који долази на Филолошки факултет – појаснио је Димић.

Посла би имао и више, али  није могао да снима серију “FBI” у Будимпешти, јер је као члан америчког синдиката глумаца поштовао одлуку о штрајку у Холивуду, изазваном забринутошћу због коришћења вјештачке интелигенције у филмској индустрији.

- Штрајк је добра ствар зато што ако вјештачка интелигенција преузме твој глас и манире, и сутра се то користи пред камером, а да те не плати, то постаје опасна ствар. Други разлог штрајка су проценти, новац од приказивања - напоменуо је глумац.

Димић је додао да се не би изненадио да за 10, 15 година имамо “произведеног” глумца који има манире, глас и каракеристике као неко ко је играо прије 40 година.

- И даље вјерујем у живе људе. Позориште не могу да нам узму и то је велика срећа, јер у позоришту вјештачка интелигенција неће моћи баш тако да доведе на сцену неког ко не постоји - сматра Димић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана