Željko Dimić sve bliži ulozi protivnika Džejmsa Bonda

S.K.
Željko Dimić sve bliži ulozi protivnika Džejmsa Bonda

BANjALUKA - Glumac Željko Dimić (Jack Dimich) u užem je krugu kandidata za ulogu jednog od negativaca u novom filmu o Džejmsu Bondu. Uz to počinje sa snimanjem serije “Nobelovac” o piscu Ivi Andriću, a ove jeseni ga očekuje emitovanje “Pohote” gdje ima prvu glavnu ulogu u nekoj regionalnoj seriji.

Dimić se bori za ulogu jednog od šest zlikovaca u narednom filmu serijala o tajnom agentu 007, koji još nije ušao u fazu pretprodukcije.

- Mene prate već godinu. Moja agentica me obavještava o tome da sam „pod lupom”. Prate šta radim i imaju me u vidu za jednog od šest zlikovaca. Šta će biti i kad će biti, zaista ne znam. Mislim da neće ništa da krene do sljedećeg ljeta, a po mojoj procjeni, do kraja godine bih mogao dobiti informaciju o tome da li sam u podjeli - naveo je glumac.

Dimić koji je dobio sinopsis i opis svih negativaca u filmu, „Glasu” je ranije otkrio da ih ima različitih nacionalnosti i sa različitih jezičkih područja.

Naglašava da zna ko će poslije Danijela Krejga sljedeći preuzeti ulogu Bonda, ali da ne može otkriti njegovo ime, osim da se radi o čovjeku sa kojim je radio film “ The Drop“.

-Divno smo sarađivali. To me posebno raduje ukoliko se desi da budem jedan od njihovih izbora - kaže Dimić.

Glumca, koji je rođen u Kozarskoj Dubici, a koji je tokom proteklih godina ostvario zapažen uspjeh u Sjedinjenim Američkim Državama, očekuje i početak snimanja serije “Nobelovac” o književniku Ivi Andriću u režiji glumca Tihomira Tike Stanića. Staniću je, kaže zahvalan za “ozbiljan glumački zadatak” i ulogu istorijske ličnosti Nenada Jovanovića, prvog supruga kasnije Andrićeve supruge Milice Babić.

- Na osnovu fotografija sa seta vidi se transformacija kakvu dugo nisam vidio, kao što Tika liči na Andrića. Gledao sam ga u monodrami. I kad sam dobio fotografije sa seta to je nevjerovatno koliko liče - naveo je Dimić.

Među njegovim novim projektima je “Pohota”, gdje ima prvu glavnu ulogu u nekoj regionalnoj seriji, a koja bi trebalo da se prikazuje ove jeseni i ima 21 epizodu. Veći dio serije je na engleskom jeziku, iako je u pitanju domaća produkcija, a Dimić ističe i dobar scenario Božidara Kneževića.

-Nevjerovatno je  to napisao, to je sjajan psihološki triler. Svi glumci u seriji su odavde, ja sam jedini „Amerikanac”. Igram američkog profesora koji dolazi na Filološki fakultet – pojasnio je Dimić.

Posla bi imao i više, ali  nije mogao da snima seriju “FBI” u Budimpešti, jer je kao član američkog sindikata glumaca poštovao odluku o štrajku u Holivudu, izazvanom zabrinutošću zbog korišćenja vještačke inteligencije u filmskoj industriji.

- Štrajk je dobra stvar zato što ako vještačka inteligencija preuzme tvoj glas i manire, i sutra se to koristi pred kamerom, a da te ne plati, to postaje opasna stvar. Drugi razlog štrajka su procenti, novac od prikazivanja - napomenuo je glumac.

Dimić je dodao da se ne bi iznenadio da za 10, 15 godina imamo “proizvedenog” glumca koji ima manire, glas i karakeristike kao neko ko je igrao prije 40 godina.

- I dalje vjerujem u žive ljude. Pozorište ne mogu da nam uzmu i to je velika sreća, jer u pozorištu vještačka inteligencija neće moći baš tako da dovede na scenu nekog ko ne postoji - smatra Dimić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana