Видаковић: Име филма "Ала је леп овај свет" је порука

Tanjug
Foto: Novosti

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Бане Видаковић који је говорио о свој улози у филму "Ала је леп овај свет".

Видаковић је рекао да се "у суштини ради о топлом и емоционалном филму", у коме Никола Пејаковић Коља игра палог анђела што је "толико слатко и пријемчиво да неминовно везује публику".

"Филм се зове '' Ала је леп овај свет''. То је већ у старту порука за коју човјек може да каже: ''Шта им је? Откуд леп кад атомске бомбе чекају, не знамо шта ће сутра бити? Али подсјећа како свијет може да изгледа", навео је глумац.

У филму који говори о оствареној и неоствареној љубави, Видаковић игра таксисту који обожава свују жену, а тумачи је Аница Добра, и истиче да му је она "драга колегиница и пријатељица".

За Видаковића су тумачи главних улога Анђрија Кузмановић и Ађелка Прпић, као и редитељ Филип Чоловић пријатна изненађења.

"Андрија је дивно васпитан млад момак, позитивни изданак ове генерације, на коју имам пуно примедби, не у смислу глуме и талента, већ има доста необразованог света, незаинтересованих, неваспитаних. Андрија је сушта супротност", оценио је Видаковић.

Знајући Прпић као комичарку Видаковића је позитивно изненадила, јер је као глумица која може да одигра много више од комедије.

Овде је показала осећај за нијансу. Врло занимљиву је остварила улогу", рекао је Видаковић.

Препознатљив у јавности као глумац комедија, Видаковић признаје да такве улоге није сам бирао већ га "продуценти и редитељи виде очигледно као неког ко може да ради комедију".

"Био сам засићен комедије у јендом моменту. Чекао сам да одиграм нешто другачије, да посетим да сам много шири глумац од комедије. То ми се омогућило у позоришту. Одиграо сам Чехова, добио Октобарску награду, играо ''Белу кафу'' и пар ствари", подсјетио је глумац.

Видаковић је додао да је филму "Викенд са ћалетом" први пут добио шансу да одигра нешто духовито, али ипак озбиљније, уз Ненада Јездића који је "врло озбиљан глумац".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана