Vidaković: Ime filma "Ala je lep ovaj svet" je poruka

Tanjug
Foto: Novosti

BEOGRAD- Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Bane Vidaković koji je govorio o svoj ulozi u filmu "Ala je lep ovaj svet".

Vidaković je rekao da se "u suštini radi o toplom i emocionalnom filmu", u kome Nikola Pejaković Kolja igra palog anđela što je "toliko slatko i prijemčivo da neminovno vezuje publiku".

"Film se zove '' Ala je lep ovaj svet''. To je već u startu poruka za koju čovjek može da kaže: ''Šta im je? Otkud lep kad atomske bombe čekaju, ne znamo šta će sutra biti? Ali podsjeća kako svijet može da izgleda", naveo je glumac.

U filmu koji govori o ostvarenoj i neostvarenoj ljubavi, Vidaković igra taksistu koji obožava svuju ženu, a tumači je Anica Dobra, i ističe da mu je ona "draga koleginica i prijateljica".

Za Vidakovića su tumači glavnih uloga Anđrija Kuzmanović i Ađelka Prpić, kao i reditelj Filip Čolović prijatna iznenađenja.

"Andrija je divno vaspitan mlad momak, pozitivni izdanak ove generacije, na koju imam puno primedbi, ne u smislu glume i talenta, već ima dosta neobrazovanog sveta, nezainteresovanih, nevaspitanih. Andrija je sušta suprotnost", ocenio je Vidaković.

Znajući Prpić kao komičarku Vidakovića je pozitivno iznenadila, jer je kao glumica koja može da odigra mnogo više od komedije.

Ovde je pokazala osećaj za nijansu. Vrlo zanimljivu je ostvarila ulogu", rekao je Vidaković.

Prepoznatljiv u javnosti kao glumac komedija, Vidaković priznaje da takve uloge nije sam birao već ga "producenti i reditelji vide očigledno kao nekog ko može da radi komediju".

"Bio sam zasićen komedije u jendom momentu. Čekao sam da odigram nešto drugačije, da posetim da sam mnogo širi glumac od komedije. To mi se omogućilo u pozorištu. Odigrao sam Čehova, dobio Oktobarsku nagradu, igrao ''Belu kafu'' i par stvari", podsjetio je glumac.

Vidaković je dodao da je filmu "Vikend sa ćaletom" prvi put dobio šansu da odigra nešto duhovito, ali ipak ozbiljnije, uz Nenada Jezdića koji je "vrlo ozbiljan glumac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana