У припреми екранизација дјела “Лажљиви живот одраслих” Елене Феранте: Прича о лутању и проналажењу себе

Г.С.
У припреми екранизација дјела “Лажљиви живот одраслих” Елене Феранте: Прича о лутању и проналажењу себе

Роман популарне италијанске ауторке која ствара под именом Елена Феранте, “Лажљиви живот одраслих” биће адаптиран у телевизијску серију, заједничким снагама “Нетфликса” и “Фандага” у Италији.

Једна од најтраженијих свјетских ауторки тренутно Елена Феранте роман “Лажљиви живот одраслих” објавила је крајем прошле године у Италији, а од 1. септембра биће објављена на енглеском и доступна у продаји широм Европе.

“Лажљиви живот одрасли” је прича о младој жени Ђовани, која живи у доба деведесетих година прошлог вијека и о њеном прелазном периоду из адолесцентског у живот одраслих.

- Ђована тражи свој прави одраз у два различита лица Напуља. У Напуљу висина, приказан је град са својим маскама, а у Напуљу дубина приказан је простор испуњен ексцесима и вулгарношћу. Она се креће тим лицима Напуља, дезоријентисана чињеницом да  ниједан дио града, биле то његове висине или дубине, не може да јој понуди ни одговоре ни бијег - назначено је о дјелу.

Проглашена једном од најутицајнијих особа 2016. године, од стране магазина “Тајм”, Елена Феранте је једна од најчитанијих и највољенијих књижевница 21. вијека.

- Почаствовани смо што нам је повјерено да радимо на серији базираној на “Лажљивом животу одраслих” – рекао је директор “Нетфликсовог” одјељења за оригиналне серије на локаним језицима Фелипе Тевез.

Он је истакао да је Феранте имала заиста огроман утицај на многе читаоце широм свијета.

- Књиге Елене Феранте утицале су и инспирисале су публику, како у Италији, тако и у остатку свијета. Одушевљени смо што ћемо њено посљедње дјело адаптирати за телевизију. Узбуђени смо што настављамо сарадњу са “Фандагом”, јер они много улажу у уникатне приче настале у Италији, за које вјерују да ће бити прихваћене и у Италији, али и на глобалном нивоу – додао је Тевез.

“Фандаго” је компанија која је сарађивала са каналом ХБО на серији “Моја генијална пријатељица” која је адаптација тетралогије Елене Феранте. “Лажљиви живот одраслих” је близак поменутој тетралогији, али је дио њеног нешто другачијег књижевног свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана