U pripremi ekranizacija djela “Lažljivi život odraslih” Elene Ferante: Priča o lutanju i pronalaženju sebe

G.S.
U pripremi ekranizacija djela “Lažljivi život odraslih” Elene Ferante: Priča o lutanju i pronalaženju sebe

Roman popularne italijanske autorke koja stvara pod imenom Elena Ferante, “Lažljivi život odraslih” biće adaptiran u televizijsku seriju, zajedničkim snagama “Netfliksa” i “Fandaga” u Italiji.

Jedna od najtraženijih svjetskih autorki trenutno Elena Ferante roman “Lažljivi život odraslih” objavila je krajem prošle godine u Italiji, a od 1. septembra biće objavljena na engleskom i dostupna u prodaji širom Evrope.

“Lažljivi život odrasli” je priča o mladoj ženi Đovani, koja živi u doba devedesetih godina prošlog vijeka i o njenom prelaznom periodu iz adolescentskog u život odraslih.

- Đovana traži svoj pravi odraz u dva različita lica Napulja. U Napulju visina, prikazan je grad sa svojim maskama, a u Napulju dubina prikazan je prostor ispunjen ekscesima i vulgarnošću. Ona se kreće tim licima Napulja, dezorijentisana činjenicom da  nijedan dio grada, bile to njegove visine ili dubine, ne može da joj ponudi ni odgovore ni bijeg - naznačeno je o djelu.

Proglašena jednom od najuticajnijih osoba 2016. godine, od strane magazina “Tajm”, Elena Ferante je jedna od najčitanijih i najvoljenijih književnica 21. vijeka.

- Počastvovani smo što nam je povjereno da radimo na seriji baziranoj na “Lažljivom životu odraslih” – rekao je direktor “Netfliksovog” odjeljenja za originalne serije na lokanim jezicima Felipe Tevez.

On je istakao da je Ferante imala zaista ogroman uticaj na mnoge čitaoce širom svijeta.

- Knjige Elene Ferante uticale su i inspirisale su publiku, kako u Italiji, tako i u ostatku svijeta. Oduševljeni smo što ćemo njeno posljednje djelo adaptirati za televiziju. Uzbuđeni smo što nastavljamo saradnju sa “Fandagom”, jer oni mnogo ulažu u unikatne priče nastale u Italiji, za koje vjeruju da će biti prihvaćene i u Italiji, ali i na globalnom nivou – dodao je Tevez.

“Fandago” je kompanija koja je sarađivala sa kanalom HBO na seriji “Moja genijalna prijateljica” koja je adaptacija tetralogije Elene Ferante. “Lažljivi život odraslih” je blizak pomenutoj tetralogiji, ali je dio njenog nešto drugačijeg književnog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana