У Филмском центру Србије одржана медијација поводом несугласица око "Кошара"

Тањуг
Foto: Новости

БЕОГРАД - У просторијама Филмског центра Србије одржана је данас медијација поводом снимања филма "Кошаре", потврдили су Тањугу у ФЦС.

Медијацији су присуствовали представници продукцијске куће "Омега Продуцтион", редитељ Балша Ђого, представници Министарства културе и Филмског центра Србије. 

Обе стране изнеле су своје виђење неспоразума који је успорио реализацију пројекта "Кошаре". 

У току медијације је утврђено да није мјењан сценарио Ђорђа Милосављевића за који је "Омега Продуцтион" добила средства на конкурсу Филмског центра Србије и да су у том смислу нетачне све спекулације изнијете у јавности о интервненцијама на сценарију. 

"Суштина приче о Кошарама коју је написао Ђорђе Милосављевић и коју су подржали Министарство одбране и ФЦС потпуно је непромењена", пише у саопштењу ФЦС.

Утврђено је и да неслагање између продукције и редитеља постоји око обавеза које је редитељ требало да испуни у вези са временским роковима и динамиком снимања. 

Обе стране ће у наредним данима доставити документацију и изјаснити се о начинима ријешавања овог проблема.

"Пројекат снимања филма је неупитан и држава иза њега чврсто стоји", поручују из ФЦС. 

Несугласице између редитеља и продуцената из "Омега Продуцтион" трају већ неколико дана, што на друштвеним мрежама, што преко различитих медија, а Ђого сада поручује да ће се сви потрудити да се оне превазиђу како би пројекат био завршен.

Несугласице су почеле када је Ђого на свом Фејсбук профилу објавио да му је од продуцената стигао "ултимативни захтев да промени сценарио и учини га ''лакшим'' да могу да се сниме и филм и серија за четири-пет дана по епизоди", на шта он, како је рекао, није желео да пристане, а продуценти Немања Мичић и Владан Анђелковић су на то одговорили да су одлучили да прекину даљу сарадњу са Ђогом и најавили да ће представити новог редитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана