U Filmskom centru Srbije održana medijacija povodom nesuglasica oko "Košara"

Tanjug
Foto: Novosti

BEOGRAD - U prostorijama Filmskog centra Srbije održana je danas medijacija povodom snimanja filma "Košare", potvrdili su Tanjugu u FCS.

Medijaciji su prisustvovali predstavnici produkcijske kuće "Omega Production", reditelj Balša Đogo, predstavnici Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije. 

Obe strane iznele su svoje viđenje nesporazuma koji je usporio realizaciju projekta "Košare". 

U toku medijacije je utvrđeno da nije mjenjan scenario Đorđa Milosavljevića za koji je "Omega Production" dobila sredstva na konkursu Filmskog centra Srbije i da su u tom smislu netačne sve spekulacije iznijete u javnosti o intervnencijama na scenariju. 

"Suština priče o Košarama koju je napisao Đorđe Milosavljević i koju su podržali Ministarstvo odbrane i FCS potpuno je nepromenjena", piše u saopštenju FCS.

Utvrđeno je i da neslaganje između produkcije i reditelja postoji oko obaveza koje je reditelj trebalo da ispuni u vezi sa vremenskim rokovima i dinamikom snimanja. 

Obe strane će u narednim danima dostaviti dokumentaciju i izjasniti se o načinima riješavanja ovog problema.

"Projekat snimanja filma je neupitan i država iza njega čvrsto stoji", poručuju iz FCS. 

Nesuglasice između reditelja i producenata iz "Omega Production" traju već nekoliko dana, što na društvenim mrežama, što preko različitih medija, a Đogo sada poručuje da će se svi potruditi da se one prevaziđu kako bi projekat bio završen.

Nesuglasice su počele kada je Đogo na svom Fejsbuk profilu objavio da mu je od producenata stigao "ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga ''lakšim'' da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi", na šta on, kako je rekao, nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su na to odgovorili da su odlučili da prekinu dalju saradnju sa Đogom i najavili da će predstaviti novog reditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana