Tри награде за српски филм “Mи смо видели лето” у САД

Тањуг
Tри награде за српски филм “Mи смо видели лето” у САД

ЈУТА - Кратки играни филм “Ми смо видели лето” у режији младог српског редитеља Николе Стојановића освојио је чак три награде у САД на 13. Ред Рок филм фестивалу у Јути, саопштили су из Филмског центра Србије.

Филмови су приказани на фестивалу у новембру 2019. године, али су награде стручног жирија проглашене у мају 2020. због компликација у вези са ковидом-19.

Призор из филма “Ми смо видели лето” је освојио Велику награду жирија у конкуренцији кратких играних студентских филмова.

Јелена Тјапкин је добила Награду за најбољу глуму у кратком играном филму, а филму је припала и Аглет награда за најбољу краткометражну продукцију.

Филм говори о тинејџерки која се сели у Калифорнију и за собом оставља све што је икада вољела. У свом замрлом радничком граду у Србији, посљедње дане проводи са двојицом пријатеља из детињства.

Напуштена мјеста буде сјећања из ратног детињства, а двојицу момака раздире љубав према истој девојци.

Режију филма потписује Никола Стојановић, а сценарио Нађа Петровић.

Остатак екипе чине продуценткиње Тијана Савић и Анђа Зикић, директор фотографије Младен Теофиловић, а филм је монтирао Никола Стојановић.

Главне улоге тумаче Јелена Тјапкин, Никола Павловић и Марио Вречо, док су епизоде остварили Милијана Кравић, Бобан Илић, Јелена Раденовић, Гордана Сеизовић, Сања Стојановић.

Иначе, филм “Ми смо видели лето” је проглашен на 66. Мартовском фестивалу за најбољи кратки играни филм у националној селекцији, након чега је приказан на бројним фестивалима у земљи и иностранству.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана