Tri nagrade za srpski film “Mi smo videli leto” u SAD

Tanjug
Tri nagrade za srpski film “Mi smo videli leto” u SAD

JUTA - Kratki igrani film “Mi smo videli leto” u režiji mladog srpskog reditelja Nikole Stojanovića osvojio je čak tri nagrade u SAD na 13. Red Rok film festivalu u Juti, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Filmovi su prikazani na festivalu u novembru 2019. godine, ali su nagrade stručnog žirija proglašene u maju 2020. zbog komplikacija u vezi sa kovidom-19.

Prizor iz filma “Mi smo videli leto” je osvojio Veliku nagradu žirija u konkurenciji kratkih igranih studentskih filmova.

Jelena Tjapkin je dobila Nagradu za najbolju glumu u kratkom igranom filmu, a filmu je pripala i Aglet nagrada za najbolju kratkometražnu produkciju.

Film govori o tinejdžerki koja se seli u Kaliforniju i za sobom ostavlja sve što je ikada voljela. U svom zamrlom radničkom gradu u Srbiji, posljednje dane provodi sa dvojicom prijatelja iz detinjstva.

Napuštena mjesta bude sjećanja iz ratnog detinjstva, a dvojicu momaka razdire ljubav prema istoj devojci.

Režiju filma potpisuje Nikola Stojanović, a scenario Nađa Petrović.

Ostatak ekipe čine producentkinje Tijana Savić i Anđa Zikić, direktor fotografije Mladen Teofilović, a film je montirao Nikola Stojanović.

Glavne uloge tumače Jelena Tjapkin, Nikola Pavlović i Mario Vrečo, dok su epizode ostvarili Milijana Kravić, Boban Ilić, Jelena Radenović, Gordana Seizović, Sanja Stojanović.

Inače, film “Mi smo videli leto” je proglašen na 66. Martovskom festivalu za najbolji kratki igrani film u nacionalnoj selekciji, nakon čega je prikazan na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana