Трећа сезона серије “Калкански кругови” биће емитована од 30. марта

Бранислав Предојевић
Трећа сезона серије “Калкански кругови” биће емитована од 30. марта

БЕОГРАД - Трећа сезона телевизијске серије “Калкански кругови” од 30. марта, суботом и недјељом од 21 час на каналу Суперстар ТВ, доноси пред публику финалних десет епизода.

Ауторска екипа са креатором и сценаристом Ђорђем Милосављевићем на челу у финалној саги “Калканских кругова” креирала је нове заплете око мистерије сакривене у селу Дол. Према његовим ријечима, специфична мјешавина фолклорне фантастике, савремених тема и миљеа сеоске средине је комбинација коју је публика добро прихватила и која је из епизоде у епизоду надограђивана новим елементима.

- Успели смо да понудимо добру комбинацију између једног аутентичног српског миљеа и приче која има елемент хорора, фантастике и савременог телевизијског жанра. Једна прича која се тиче нас, савремених проблема који искрсавају у Долу, микрозаједници која осликава проблеме присутне у савременом макроокружењу - рекао је Милосављевић.

Прослављени сценариста додаје да се серија бави проблемима родитељства, одрастања и односа према традицији, коју некад не разумијемо и одбацујемо, а она у ствари помаже да некако преживимо.

У Дол стиже моћни Мирослав Спасић и окупља групу истомишљеника са којима жели да присвоји Забран и искористи његове моћи. Миона се удружује са Велибором и осталим становницима како би заштитила магични простор Дола од досад најотровније пријетње по његов опстанак. Мистериозна погибија предузетнице покреће лавину нових питања на која сви траже одговор. За то вријеме тајна очинства малог Гаврила се открива, што ће довести у сукоб двије породице, а Стефана и Миланку ставити пред животни избор. И мада је борба против Спасића успјешна, Велибор вјерује да је Забран и даље незаштићен, те да као такав може поново привући неког ко би желио да га искористи… Магдалена је очигледно била погрешно изабрана чуварка, тако да је сад вријеме да се пронађе она  права, која ће бити насљедница митске Баба Губе. Вријеме је да се калкански кругови коначно затворе.

Редитељи финалне сезоне “Калканских кругова” су Милан Караџић и Гордан Матић, директор фотографије је Душан Ивановић, композитор Марко Матовић, костимографкиња Драгица Лаушевић, а сценографкиња је Јована Радојевић.

Глумци

Уз Жарка Лаушевића, који је у овој серији снимио своје посљедње кадрове у каријери, глумачка екипа је поред провјерених имена довела и нова појачања.

Комплетан ансамбл чине Небојша Дугалић, Лазар Николић, Златија Ивановић, Наташа Нинковић, Милутин Мима Караџић, Бранка Пујић, Љиљана Стјепановић, Дејан Цицмиловић, Нина Нешковић, Бојана Стојковић, Марко Гверо, Филип Станковски, Филип Хајдуковић, Александар Петковић, Александар Ђурица,  Нела Михаиловић, Нина Јанковић и Игор Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана