Treća sezona serije “Kalkanski krugovi” biće emitovana od 30. marta

Branislav Predojević
Treća sezona serije “Kalkanski krugovi” biće emitovana od 30. marta

BEOGRAD - Treća sezona televizijske serije “Kalkanski krugovi” od 30. marta, subotom i nedjeljom od 21 čas na kanalu Superstar TV, donosi pred publiku finalnih deset epizoda.

Autorska ekipa sa kreatorom i scenaristom Đorđem Milosavljevićem na čelu u finalnoj sagi “Kalkanskih krugova” kreirala je nove zaplete oko misterije sakrivene u selu Dol. Prema njegovim riječima, specifična mješavina folklorne fantastike, savremenih tema i miljea seoske sredine je kombinacija koju je publika dobro prihvatila i koja je iz epizode u epizodu nadograđivana novim elementima.

- Uspeli smo da ponudimo dobru kombinaciju između jednog autentičnog srpskog miljea i priče koja ima element horora, fantastike i savremenog televizijskog žanra. Jedna priča koja se tiče nas, savremenih problema koji iskrsavaju u Dolu, mikrozajednici koja oslikava probleme prisutne u savremenom makrookruženju - rekao je Milosavljević.

Proslavljeni scenarista dodaje da se serija bavi problemima roditeljstva, odrastanja i odnosa prema tradiciji, koju nekad ne razumijemo i odbacujemo, a ona u stvari pomaže da nekako preživimo.

U Dol stiže moćni Miroslav Spasić i okuplja grupu istomišljenika sa kojima želi da prisvoji Zabran i iskoristi njegove moći. Miona se udružuje sa Veliborom i ostalim stanovnicima kako bi zaštitila magični prostor Dola od dosad najotrovnije prijetnje po njegov opstanak. Misteriozna pogibija preduzetnice pokreće lavinu novih pitanja na koja svi traže odgovor. Za to vrijeme tajna očinstva malog Gavrila se otkriva, što će dovesti u sukob dvije porodice, a Stefana i Milanku staviti pred životni izbor. I mada je borba protiv Spasića uspješna, Velibor vjeruje da je Zabran i dalje nezaštićen, te da kao takav može ponovo privući nekog ko bi želio da ga iskoristi… Magdalena je očigledno bila pogrešno izabrana čuvarka, tako da je sad vrijeme da se pronađe ona  prava, koja će biti nasljednica mitske Baba Gube. Vrijeme je da se kalkanski krugovi konačno zatvore.

Reditelji finalne sezone “Kalkanskih krugova” su Milan Karadžić i Gordan Matić, direktor fotografije je Dušan Ivanović, kompozitor Marko Matović, kostimografkinja Dragica Laušević, a scenografkinja je Jovana Radojević.

Glumci

Uz Žarka Lauševića, koji je u ovoj seriji snimio svoje posljednje kadrove u karijeri, glumačka ekipa je pored provjerenih imena dovela i nova pojačanja.

Kompletan ansambl čine Nebojša Dugalić, Lazar Nikolić, Zlatija Ivanović, Nataša Ninković, Milutin Mima Karadžić, Branka Pujić, Ljiljana Stjepanović, Dejan Cicmilović, Nina Nešković, Bojana Stojković, Marko Gvero, Filip Stankovski, Filip Hajduković, Aleksandar Petković, Aleksandar Đurica,  Nela Mihailović, Nina Janković i Igor Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana