Том Хенкс изабрао најбољи филм икада

Агенције
Том Хенкс изабрао најбољи филм икада

Као један од најславнијих глумаца Холивуда, Том Хенкс нема проблема с проналажењем посла.

Од 1990-их до данас радио је под вођством великана Стивена Спилберга, Клинта Иствуда, Роберта Земекиса, Веса Андерсона и браће Коен. Међутим, једна сарадња високог профила коју Хенкс још није остварио је она с Мартином Скорсезеом.

Иако се чини да ниједан глумац није ван домашаја Скорсезеа, Хенкс је био изазов за ангажовање. Скорсезе је, наводно, тражио Хенкса за главну улогу у свом филму Банде Њујорка из 2002. године. Велики обожавалац Скорсезеа, нажалост, одбио је јер је већ био потписан за главну улогу у трилеру Сама Мендеса, Пут у пропаст.

Након тога двојац који је био близак упркос недостатку сарадње наводно се повезао како би разговарао о биографском филму Дина Мартина. Нажалост, овај пројекат је пропао, а сат наставља откуцавати док филмски обожаваоци ишчекују прву сарадњу Скорсезеа и Хенкса. У разговору с Опром 2001. године, отприлике у време када му је Скорсезе пришао за Банде Њујорка, Хенкс је говорио о својој привржености филму. Открио је да су га као филмског гледаоца одувијек привлачили филмови са јаким моралним средиштем.

"Разлог зашто већина нас иде у биоскоп је да будемо укључени у туђу моралну дилему", рекао је, преноси Фар Аут Мегазин.

Глумац је показао своју поенту одабиром два класика двојице својих омиљених редитеља свих времена. Прво је похвалио начин на који је Скорсезе уоквирио морално средиште у Таксисти из 1976., који је, како каже, "један од најневероватнијих филмова које је икада погледао".

Затим је дао предност Кјубрику за његову историјску драму, Спартак.

"На екрану се догађа нешто што је веће од живота који водимо, али то је још увек препознатљиво 14-годишњаку у Окланду", закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана