Tom Henks izabrao najbolji film ikada

Agencije
Tom Henks izabrao najbolji film ikada

Kao jedan od najslavnijih glumaca Holivuda, Tom Henks nema problema s pronalaženjem posla.

Od 1990-ih do danas radio je pod vođstvom velikana Stivena Spilberga, Klinta Istvuda, Roberta Zemekisa, Vesa Andersona i braće Koen. Međutim, jedna saradnja visokog profila koju Henks još nije ostvario je ona s Martinom Skorsezeom.

Iako se čini da nijedan glumac nije van domašaja Skorsezea, Henks je bio izazov za angažovanje. Skorseze je, navodno, tražio Henksa za glavnu ulogu u svom filmu Bande Njujorka iz 2002. godine. Veliki obožavalac Skorsezea, nažalost, odbio je jer je već bio potpisan za glavnu ulogu u trileru Sama Mendesa, Put u propast.

Nakon toga dvojac koji je bio blizak uprkos nedostatku saradnje navodno se povezao kako bi razgovarao o biografskom filmu Dina Martina. Nažalost, ovaj projekat je propao, a sat nastavlja otkucavati dok filmski obožavaoci iščekuju prvu saradnju Skorsezea i Henksa. U razgovoru s Oprom 2001. godine, otprilike u vreme kada mu je Skorseze prišao za Bande Njujorka, Henks je govorio o svojoj privrženosti filmu. Otkrio je da su ga kao filmskog gledaoca oduvijek privlačili filmovi sa jakim moralnim središtem.

"Razlog zašto većina nas ide u bioskop je da budemo uključeni u tuđu moralnu dilemu", rekao je, prenosi Far Aut Megazin.

Glumac je pokazao svoju poentu odabirom dva klasika dvojice svojih omiljenih reditelja svih vremena. Prvo je pohvalio način na koji je Skorseze uokvirio moralno središte u Taksisti iz 1976., koji je, kako kaže, "jedan od najneverovatnijih filmova koje je ikada pogledao".

Zatim je dao prednost Kjubriku za njegovu istorijsku dramu, Spartak.

"Na ekranu se događa nešto što je veće od života koji vodimo, ali to je još uvek prepoznatljivo 14-godišnjaku u Oklandu", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana