Тимотијевић: Трудили смо се да надмашимо прву сезону Бесе

Tанјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала „Тањуг Рефлектор“ био је глумац Милош Тимотијевић који је говорио о сојој улози и снимању предстојеће друге сезоне серије „Беса“.

Тимотијевић је рекао да гледаоци у другој сезони „Бесе“ могу очекивати фокус на нову генерацију млађих ликова, који су у првој били само у назнакама, додавши да му је најдражи у процесу стварања серије продукцијски приступ и високи стандарди који су постављени од почетка.

„Трудили смо се да продукцијом, причом, кастингом, наравно глумом, премашимо прву сезону“, рекао је Тимотијевић о другој сезони чије емитовање почиње 27. новембра на телевизији Суепрстар.

Његов лик Петрита Коција остаје мета и у другој сезони, јер Тимотијевић каже да му „позиција инспектора Интерпола, који се бави наркотицима и кланом Бериша, ставља мету на чело“.

„Он је увек мета, тако да то је ''дифолт'' по коме тај лик функционише и тога је свестан. Али је свестан да му не значи превише и некако упркос томе ради свој посао“, рекао је Тимотијевић.

Глумац је рекао да је сигуран да постоје инспектори као Коци, али је питање колико им је могуће да раде овакву врсту посла без препрека у данашње вријеме.

„Мислим да то никад није било могуће, зато што ко год мисли да су наркотици илегалан посао до краја, вара се, јер ту мораш имати подршку и неке врсте естаблишмента“, оцјенио је Тимотијевић.

О сарадњи са Гертом Раудсепом, Тимотијевић каже да је његов колега „једна од највећих естонских глумаца, велика њихова звезда“.

„Са њим је било као са свим великим глумцима задовољство радити. Јако лако смо се разумели одмах на почетку. Сели смо први дан на снималњу, разменили три речнице и то је било довољно. Он није требао да се уклопи, требао је да донесе неку нову боју“, оцјенио је Тимотијевић.

Према његовим ријечима, квалитет нове сезоне је и Естонија, земља у коју је екипа „Бесе“ отишла да снима како би додали нову боју серији, јер су тамо „небо, природа, атмосфера, све је другачије“.

Тимотијевић је рекао да се снмало на различитим локцијама - у вријеме пандемије у Црној Гори за вријеме локдауна у новембру и децембру прошле године, уз тестирање једном недјељно цијеле екипе, што је био огроман организациони задатак.

За време рада у Београду током пролећа и лета „велики проблем је била корона“, а Тимотијевић је рекао да би друга сезона била снимана и раније да није пандемије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана