Timotijević: Trudili smo se da nadmašimo prvu sezonu Bese

Tanjug
Foto: tanjug

BEOGRAD- Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Miloš Timotijević koji je govorio o sojoj ulozi i snimanju predstojeće druge sezone serije „Besa“.

Timotijević je rekao da gledaoci u drugoj sezoni „Bese“ mogu očekivati fokus na novu generaciju mlađih likova, koji su u prvoj bili samo u naznakama, dodavši da mu je najdraži u procesu stvaranja serije produkcijski pristup i visoki standardi koji su postavljeni od početka.

„Trudili smo se da produkcijom, pričom, kastingom, naravno glumom, premašimo prvu sezonu“, rekao je Timotijević o drugoj sezoni čije emitovanje počinje 27. novembra na televiziji Sueprstar.

Njegov lik Petrita Kocija ostaje meta i u drugoj sezoni, jer Timotijević kaže da mu „pozicija inspektora Interpola, koji se bavi narkoticima i klanom Beriša, stavlja metu na čelo“.

„On je uvek meta, tako da to je ''difolt'' po kome taj lik funkcioniše i toga je svestan. Ali je svestan da mu ne znači previše i nekako uprkos tome radi svoj posao“, rekao je Timotijević.

Glumac je rekao da je siguran da postoje inspektori kao Koci, ali je pitanje koliko im je moguće da rade ovakvu vrstu posla bez prepreka u današnje vrijeme.

„Mislim da to nikad nije bilo moguće, zato što ko god misli da su narkotici ilegalan posao do kraja, vara se, jer tu moraš imati podršku i neke vrste establišmenta“, ocjenio je Timotijević.

O saradnji sa Gertom Raudsepom, Timotijević kaže da je njegov kolega „jedna od najvećih estonskih glumaca, velika njihova zvezda“.

„Sa njim je bilo kao sa svim velikim glumcima zadovoljstvo raditi. Jako lako smo se razumeli odmah na početku. Seli smo prvi dan na snimalnju, razmenili tri rečnice i to je bilo dovoljno. On nije trebao da se uklopi, trebao je da donese neku novu boju“, ocjenio je Timotijević.

Prema njegovim riječima, kvalitet nove sezone je i Estonija, zemlja u koju je ekipa „Bese“ otišla da snima kako bi dodali novu boju seriji, jer su tamo „nebo, priroda, atmosfera, sve je drugačije“.

Timotijević je rekao da se snmalo na različitim lokcijama - u vrijeme pandemije u Crnoj Gori za vrijeme lokdauna u novembru i decembru prošle godine, uz testiranje jednom nedjeljno cijele ekipe, što je bio ogroman organizacioni zadatak.

Za vreme rada u Beogradu tokom proleća i leta „veliki problem je bila korona“, a Timotijević je rekao da bi druga sezona bila snimana i ranije da nije pandemije.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana