Тајна глумачког успјеха Кристофа Волца: Тарантинов специјални режим

Б. П.
Тајна глумачког успјеха Кристофа Волца: Тарантинов специјални режим

Прослављени режисер Квентин Тарантино је недавно открио како је замолио Кристофа Волца да се не припрема са осталом глумачком поставом прије снимања филма „Инглоуриоус Бастердс” (2009).

Гостујући недавно у једној емисији, истакао је да није хтио да други глумци знају колико је Волц спектакуларан у улози нацистичког пуковника Ханса Ланда.

Волц је саслушао захтјев Тарантина, али је ипак желио са неким да има интеракцију. Допуштено му је да вјежба са Денисом Менашеом  који је у уводној сцени глумио фанцуског фармера. Тарантино је нагласио како је од кључне важности да та два глумца заједно вјежбају како би створили довољно тензичан тренутак који је започео филм.

Редитељ је такође замолио Волца да смањи изведбу кад су се  глумци окупили ради читања сценарија.

-Не радим ово да би била изопачена игра … сви су тако знатижељни да знају ко глуми Ханса Ланду. Не желим да будеш лош у читању сценарија, али желим да буде умјерено. Не желим да мисле да добијају увид у то ко ћеш заиста бити. На скали од један до 10, нека буде шестица - рекао је тада чувени режисер.

Тарантинова тактика је успјела, а Волц је извео једну од најбољих рола у редитељском досадашњем раду – добио је „Оскара" за најбољег споредног глумца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана