Tajna glumačkog uspjeha Kristofa Volca: Tarantinov specijalni režim

B. P.
Tajna glumačkog uspjeha Kristofa Volca: Tarantinov specijalni režim

Proslavljeni režiser Kventin Tarantino je nedavno otkrio kako je zamolio Kristofa Volca da se ne priprema sa ostalom glumačkom postavom prije snimanja filma „Inglourious Basterds” (2009).

Gostujući nedavno u jednoj emisiji, istakao je da nije htio da drugi glumci znaju koliko je Volc spektakularan u ulozi nacističkog pukovnika Hansa Landa.

Volc je saslušao zahtjev Tarantina, ali je ipak želio sa nekim da ima interakciju. Dopušteno mu je da vježba sa Denisom Menašeom  koji je u uvodnoj sceni glumio fancuskog farmera. Tarantino je naglasio kako je od ključne važnosti da ta dva glumca zajedno vježbaju kako bi stvorili dovoljno tenzičan trenutak koji je započeo film.

Reditelj je takođe zamolio Volca da smanji izvedbu kad su se  glumci okupili radi čitanja scenarija.

-Ne radim ovo da bi bila izopačena igra … svi su tako znatiželjni da znaju ko glumi Hansa Landu. Ne želim da budeš loš u čitanju scenarija, ali želim da bude umjereno. Ne želim da misle da dobijaju uvid u to ko ćeš zaista biti. Na skali od jedan do 10, neka bude šestica - rekao je tada čuveni režiser.

Tarantinova taktika je uspjela, a Volc je izveo jednu od najboljih rola u rediteljskom dosadašnjem radu – dobio je „Oskara" za najboljeg sporednog glumca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana