Стојиљковић: У новој сезони "Јужног ветра" женски ликови су одлично написани

Танјуг
Стојиљковић: У новој сезони "Јужног ветра" женски ликови су одлично написани

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је глумица Јована Стојиљковић која је говорила о својој улози у серији "Јужни ветар - На граници".

Стојиљковић је рекла да је задовољство за сваког глумца кад има простор за трансформацију лика, а у "Јужном ветру" јој се то "некако суптилно и са разлогом отворило".

"Драго ми је да сам могла кроз лик Софије да покажем како се она мења као карактер у односу како се мења и друштво", рекла је глумица.

Стојиљковић је рекла да је захвална што је дио "Јужног ветра" и због добре продукције, која пази на своје глумце, а ту је и учешће страних глумаца.

Примјетивши да у новој сезони телевизијског формата "Јужни ветар: На граници" има више женских ликова, Стојиљковић је рекла да јој је важно што овдје нису потенцирани на силу и убачени само да би се задовољила норма.

"Кад год би се појавио неки женски лик, био је добро написан, изузетно снажан карактер и изабране су одличне глумице", нагласила је Стојиљковић, која је посебно поменула Тамару Крцуновић и Милицу Гојковић.
  У "Јужном ветру" Стојиљковић није имала сцене са страним глумцима, али је истакла да је са Богданом Диклићем, Александром Берчеком, Микијем Манојловићем и Милошем Биковићем "имала највише сцена и стварно је било велико задовољство".

"И то је још један разлог зашто волим што учествујем у 'Јужном ветру', имам прилику да играм са тако добрим, озбиљним и великим глумцима", додала је Стојиљковић.

Упитана зашто је "Јужни ветар" толико популаран, Стојиљковић је оцијенила да је то стога што "на најбољи могући начин кокетира са данашњим тренутком и друштвом у коме живимо", имајући у виду препознатљиве ликове и дијалоге.

Стојиљковић је рекла да гледаности доприносе и што "Јужни ветар" изгледа продукцијски скупо и добро, на шта можемо бити поносни.

Глумица је додала да јој је важно што снимајући "Јужни ветар" може бити безбрижна што се тиче монтаже и постпродукције, јер у серију неће ући нешто што није довољно добро.

"Када гледам "Јужни ветар: На граници"" стварно уживам и поносна сам на оно што смо сви као екипа урадили", закључила је Стојилковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана