Stojiljković: U novoj sezoni "Južnog vetra" ženski likovi su odlično napisani

Tanjug
Stojiljković: U novoj sezoni "Južnog vetra" ženski likovi su odlično napisani

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jovana Stojiljković koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Južni vetar - Na granici".

Stojiljković je rekla da je zadovoljstvo za svakog glumca kad ima prostor za transformaciju lika, a u "Južnom vetru" joj se to "nekako suptilno i sa razlogom otvorilo".

"Drago mi je da sam mogla kroz lik Sofije da pokažem kako se ona menja kao karakter u odnosu kako se menja i društvo", rekla je glumica.

Stojiljković je rekla da je zahvalna što je dio "Južnog vetra" i zbog dobre produkcije, koja pazi na svoje glumce, a tu je i učešće stranih glumaca.

Primjetivši da u novoj sezoni televizijskog formata "Južni vetar: Na granici" ima više ženskih likova, Stojiljković je rekla da joj je važno što ovdje nisu potencirani na silu i ubačeni samo da bi se zadovoljila norma.

"Kad god bi se pojavio neki ženski lik, bio je dobro napisan, izuzetno snažan karakter i izabrane su odlične glumice", naglasila je Stojiljković, koja je posebno pomenula Tamaru Krcunović i Milicu Gojković.
  U "Južnom vetru" Stojiljković nije imala scene sa stranim glumcima, ali je istakla da je sa Bogdanom Diklićem, Aleksandrom Berčekom, Mikijem Manojlovićem i Milošem Bikovićem "imala najviše scena i stvarno je bilo veliko zadovoljstvo".

"I to je još jedan razlog zašto volim što učestvujem u 'Južnom vetru', imam priliku da igram sa tako dobrim, ozbiljnim i velikim glumcima", dodala je Stojiljković.

Upitana zašto je "Južni vetar" toliko popularan, Stojiljković je ocijenila da je to stoga što "na najbolji mogući način koketira sa današnjim trenutkom i društvom u kome živimo", imajući u vidu prepoznatljive likove i dijaloge.

Stojiljković je rekla da gledanosti doprinose i što "Južni vetar" izgleda produkcijski skupo i dobro, na šta možemo biti ponosni.

Glumica je dodala da joj je važno što snimajući "Južni vetar" može biti bezbrižna što se tiče montaže i postprodukcije, jer u seriju neće ući nešto što nije dovoljno dobro.

"Kada gledam "Južni vetar: Na granici"" stvarno uživam i ponosna sam na ono što smo svi kao ekipa uradili", zaključila je Stojilković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana