Српска глумица са најчуднијим именом напустила је земљу, а данас је професорка у престижној школи

GS
Foto: YT

Популарна серија ју је прославила у бившој Југославији, а њен таленат у читавом свијету.

Дебитовала је као глумица са три године, а са 17 је била једна од најомиљенијих телевизијских глумица Југославије. Са 20 година почела је да остварује сан из дјетињства да постане класична пјевачица уписавши конзерваторијум у Букурешту.

Певала је више преко 20 солистичких концерата у Њемачкој. По повратку у тадашњу Југославију добила је позив Новосадске опере. У том периоду је започела своју концертну каријеру која је доминирала југословенском концертном сценом више од 20 година.

У Холандију се преселила прије 22 године, гдје у својој музичкој школи предаје соло пјевање. Удата је за Џејсма Мекреја. Из првог брака има ћерку Виолету Лазин.

Призренка Петковић, коју домаћа публика памти као Радмилу из серије "Љубав на сеоски начин", рођена је 1952. године у Призрену. Због тога је добила препознатљиво име. Родитељи су јој иначе из Београда, а у том моменту били су на турнеји у том граду на Косову и Метохији.

Свјетски признат оперска пјевачица са супругом Џејмсом држи веома цијењену музичку школу кроз које су прошле генерације ученика.

Музика је Призренкон живот, а у глуми се обрела сасвим случајно.

- Улогу Радмиле добила сам потпуно случајно јер се глумица која је требало да игра разболела. Пријатељ мог оца (такође глумац, Бранко Петровић), препоручио ме је режисеру Драгославу Лазићу. Још памтим трему коју сам имала када сам угледала Лепог Цанета, односно Драгана Зарића, велику звезду у то време - причала је својевремено о својим почецима Призренка, преноси сд.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана