Srpska glumica sa najčudnijim imenom napustila je zemlju, a danas je profesorka u prestižnoj školi

GS
Foto: YT

Popularna serija ju je proslavila u bivšoj Jugoslaviji, a njen talenat u čitavom svijetu.

Debitovala je kao glumica sa tri godine, a sa 17 je bila jedna od najomiljenijih televizijskih glumica Jugoslavije. Sa 20 godina počela je da ostvaruje san iz djetinjstva da postane klasična pjevačica upisavši konzervatorijum u Bukureštu.

Pevala je više preko 20 solističkih koncerata u Njemačkoj. Po povratku u tadašnju Jugoslaviju dobila je poziv Novosadske opere. U tom periodu je započela svoju koncertnu karijeru koja je dominirala jugoslovenskom koncertnom scenom više od 20 godina.

U Holandiju se preselila prije 22 godine, gdje u svojoj muzičkoj školi predaje solo pjevanje. Udata je za Džejsma Mekreja. Iz prvog braka ima ćerku Violetu Lazin.

Prizrenka Petković, koju domaća publika pamti kao Radmilu iz serije "Ljubav na seoski način", rođena je 1952. godine u Prizrenu. Zbog toga je dobila prepoznatljivo ime. Roditelji su joj inače iz Beograda, a u tom momentu bili su na turneji u tom gradu na Kosovu i Metohiji.

Svjetski priznat operska pjevačica sa suprugom Džejmsom drži veoma cijenjenu muzičku školu kroz koje su prošle generacije učenika.

Muzika je Prizrenkon život, a u glumi se obrela sasvim slučajno.

- Ulogu Radmile dobila sam potpuno slučajno jer se glumica koja je trebalo da igra razbolela. Prijatelj mog oca (takođe glumac, Branko Petrović), preporučio me je režiseru Dragoslavu Laziću. Još pamtim tremu koju sam imala kada sam ugledala Lepog Caneta, odnosno Dragana Zarića, veliku zvezdu u to vreme - pričala je svojevremeno o svojim počecima Prizrenka, prenosi sd.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana