“Спајдермен: Путовање кроз Спајдер-свијет” од сутра у “Паласу”

Приредила: Илијана Божић
“Спајдермен: Путовање кроз Спајдер-свијет” од сутра у “Паласу”

БАЊАЛУКА - Занимљива авантура “Спајдермен: Путовање кроз Спајдер-свијет”, наставак награђиваног остварења “Спајдермен: Нови свијет”, који је на филмска платна донио нови приказ најпопуларнијег суперхероја и представио младог Мајлса Моралеса, од сутра је на репертоару бањалучког “Синеплекса Палас”.

Први наставак је освојио награде “Оскар” и “Златни глобус” за најбољи анимирани филм, а убрзо након тога задобио је поштовање холивудских глумаца, филмских критичара те аниматора и цртача као иновативан, амбициозан и пионирски анимацијски пројект.

“Спајдермен: Путовање кроз Спајдер-свијет” доноси разноврсне стилове анимације који ће на јединствени начин приказати свемире у Спајдер- мултиверзуму. Заједно са овим наставком аутори су радили и на трећем, финалном дијелу ове трилогије, која би требало да изађе сљедеће године. Свеукупно на оба филма ради више од 1.000 аниматора, што је порушило досадашње рекорде филмске продукције.

Први трејлер новог наставка који стиже у биоскопе приказује Мајлса Моралеса у богатом Спајдер-свијету који врви од интригантних верзија овог суперјунака у неколико прекрасних стилова анимација.

Наиме, након што се поново састао са Гвен Стејси, Мајлс Моралес бруклински, пријатељски настројен Спајдермен из окружења катапултира се у други свемир, гдје сусреће тим спајдер-људи који су задужени за заштиту мултиуниверзума.

Међутим, када хероји уђу у сукоб због тога како да се суоче са новом пријетњом, Мајлс се супротставља другим спајдер-јунацима и мора поново да научи шта значи бити херој да би могао да спаси људе које највише воли.

Наставак ове анимиране верзије најпопуларнијег суперјунака режирали су Жоаким дос Сантос, који је радио анимирану серију “Avatar: The Last Airbender” те Кемп Пауерс, сценариста и коредитељ филма и Џастин К. Томпсон.

Сценаристи и дугогодишњи сарадници Фил Лорд и Кристофер Милер овај пут су сарађивали с Дејвидом Калахамом, а гласове Мајлсу Моралесу и Гвен Стејси и даље дају одлични Шамик Мур и све Историја

Спајдермен или Човјек паук измишљени је стрип-лик издавачке куће “Марвел комикс”. Створили су га писац Стен Ли и писац-цртач Стив Дитко. Спајдермен се први пут појавио пред читаоцима у августу 1962. године у стрипу “Amazing Fantasy” и већ тада је стекао популарност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана