“Spajdermen: Putovanje kroz Spajder-svijet” od sutra u “Palasu”

Priredila: Ilijana Božić
“Spajdermen: Putovanje kroz Spajder-svijet” od sutra u “Palasu”

BANjALUKA - Zanimljiva avantura “Spajdermen: Putovanje kroz Spajder-svijet”, nastavak nagrađivanog ostvarenja “Spajdermen: Novi svijet”, koji je na filmska platna donio novi prikaz najpopularnijeg superheroja i predstavio mladog Majlsa Moralesa, od sutra je na repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas”.

Prvi nastavak je osvojio nagrade “Oskar” i “Zlatni globus” za najbolji animirani film, a ubrzo nakon toga zadobio je poštovanje holivudskih glumaca, filmskih kritičara te animatora i crtača kao inovativan, ambiciozan i pionirski animacijski projekt.

“Spajdermen: Putovanje kroz Spajder-svijet” donosi raznovrsne stilove animacije koji će na jedinstveni način prikazati svemire u Spajder- multiverzumu. Zajedno sa ovim nastavkom autori su radili i na trećem, finalnom dijelu ove trilogije, koja bi trebalo da izađe sljedeće godine. Sveukupno na oba filma radi više od 1.000 animatora, što je porušilo dosadašnje rekorde filmske produkcije.

Prvi trejler novog nastavka koji stiže u bioskope prikazuje Majlsa Moralesa u bogatom Spajder-svijetu koji vrvi od intrigantnih verzija ovog superjunaka u nekoliko prekrasnih stilova animacija.

Naime, nakon što se ponovo sastao sa Gven Stejsi, Majls Morales bruklinski, prijateljski nastrojen Spajdermen iz okruženja katapultira se u drugi svemir, gdje susreće tim spajder-ljudi koji su zaduženi za zaštitu multiuniverzuma.

Međutim, kada heroji uđu u sukob zbog toga kako da se suoče sa novom prijetnjom, Majls se suprotstavlja drugim spajder-junacima i mora ponovo da nauči šta znači biti heroj da bi mogao da spasi ljude koje najviše voli.

Nastavak ove animirane verzije najpopularnijeg superjunaka režirali su Žoakim dos Santos, koji je radio animiranu seriju “Avatar: The Last Airbender” te Kemp Pauers, scenarista i koreditelj filma i Džastin K. Tompson.

Scenaristi i dugogodišnji saradnici Fil Lord i Kristofer Miler ovaj put su sarađivali s Dejvidom Kalahamom, a glasove Majlsu Moralesu i Gven Stejsi i dalje daju odlični Šamik Mur i sve Istorija

Spajdermen ili Čovjek pauk izmišljeni je strip-lik izdavačke kuće “Marvel komiks”. Stvorili su ga pisac Sten Li i pisac-crtač Stiv Ditko. Spajdermen se prvi put pojavio pred čitaocima u avgustu 1962. godine u stripu “Amazing Fantasy” i već tada je stekao popularnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana