Снимање серије “У загрљају Црне руке” почело у Београду: Двор Обреновића из угла Танасија Абаџића

Г.С.
Снимање серије “У загрљају Црне руке” почело у Београду: Двор Обреновића из угла Танасија Абаџића

“У Загрљају Црне руке” нова је серија у Србији, чије снимање је почело у напуштеном замку на Дедињу, а која је најављена ријечима “ништа није онако како изгледа, а није ни другачије”.

Серија прати историју Србије на преласку из 19. и 20. вијек и бави се свакодневним догађајима политичке сцене и двора Обреновића из угла Танасија К. Абаџића, краљевог ађутанта, који се на тој функцији нашао не својом кривицом.

У фокусу серије су за то доба уобичајене ствари - атентати, абдикације, дворске интриге, државни удари и прогони политичких противника. Такође, у фокусу су и страствене љубави и бракови заклети на вјерност док их смрт не растави, али и прељубе.

Танасија К. Абаџића глуми Сергеј Трифуновић, Марко Павловић и Сања Марковић појављују се у улогама краља Александра Обреновића и Драге Машин, Катарина Марковић су краљ Милан и краљица Наталија, Драгутина Димитријевића Аписа глуми Љубомир Љуба Бандовић, Николу Пашића игра Филип Ђурић.

У осталим улогама су Младен Андрејевић, Милош Ђорђевић, Срђан Милетић, Борис Миливојевић, Иван Ђорђевић и други.

Како је најављено, у тринаест епизода прве сезоне ове серије, гледаоци ће имати прилику да чују чиме су историју задужили краљевски намјесници, премијери, министри, пучисти и лојалисти, радикали и либерали, карађорђевићевци и обреновићевци и зашто од свега тога и даље не постоји опоравак.

- Наша невероватна историја се стварно десила. Сви догађаји описани у серији су истинити. Чак и они измишљени. Ништа није онако како изгледа. А није ни другачије - стоји у саопштењу продуцената.

Сценариста серије је Срђан Ћешић, драматург Владимир Андрић, а редитељ Радивоје - Раша Андрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана