Snimanje serije “U zagrljaju Crne ruke” počelo u Beogradu: Dvor Obrenovića iz ugla Tanasija Abadžića

G.S.
Snimanje serije “U zagrljaju Crne ruke” počelo u Beogradu: Dvor Obrenovića iz ugla Tanasija Abadžića

“U Zagrljaju Crne ruke” nova je serija u Srbiji, čije snimanje je počelo u napuštenom zamku na Dedinju, a koja je najavljena riječima “ništa nije onako kako izgleda, a nije ni drugačije”.

Serija prati istoriju Srbije na prelasku iz 19. i 20. vijek i bavi se svakodnevnim događajima političke scene i dvora Obrenovića iz ugla Tanasija K. Abadžića, kraljevog ađutanta, koji se na toj funkciji našao ne svojom krivicom.

U fokusu serije su za to doba uobičajene stvari - atentati, abdikacije, dvorske intrige, državni udari i progoni političkih protivnika. Takođe, u fokusu su i strastvene ljubavi i brakovi zakleti na vjernost dok ih smrt ne rastavi, ali i preljube.

Tanasija K. Abadžića glumi Sergej Trifunović, Marko Pavlović i Sanja Marković pojavljuju se u ulogama kralja Aleksandra Obrenovića i Drage Mašin, Katarina Marković su kralj Milan i kraljica Natalija, Dragutina Dimitrijevića Apisa glumi Ljubomir Ljuba Bandović, Nikolu Pašića igra Filip Đurić.

U ostalim ulogama su Mladen Andrejević, Miloš Đorđević, Srđan Miletić, Boris Milivojević, Ivan Đorđević i drugi.

Kako je najavljeno, u trinaest epizoda prve sezone ove serije, gledaoci će imati priliku da čuju čime su istoriju zadužili kraljevski namjesnici, premijeri, ministri, pučisti i lojalisti, radikali i liberali, karađorđevićevci i obrenovićevci i zašto od svega toga i dalje ne postoji oporavak.

- Naša neverovatna istorija se stvarno desila. Svi događaji opisani u seriji su istiniti. Čak i oni izmišljeni. Ništa nije onako kako izgleda. A nije ni drugačije - stoji u saopštenju producenata.

Scenarista serije je Srđan Ćešić, dramaturg Vladimir Andrić, a reditelj Radivoje - Raša Andrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana