Снима се филм о животу Џеја: Назив остварења је нешто најемотивније што се везује за њега

srbijadanas.com
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД - Комисија Филмског центра Србије, у категорији суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова, предложила је да се подржи пет пројеката, што је Управни одбор ФЦС и прихватио.

Наредних година гледаћемо нове пројекте Марка Ђорђевића, Владимира Блажевског, Немање Ћеранића, Василија Никитовића и Петра Ристовског.

Лијепе вијести су да ће се радити биографска прича о недавно преминулом пјевачу Џеју.

Филм ће се звати по легендарном хиту Недеља Филм "Недеља", по сценарију Стефана Бошковића и у режији Немање Ћеранића, ФЦС ће суфинансирати са 20 милиона динара.

Ћеранић је радио серију "Група" и филм "Лихвар".

Фокус у овом сценарију је његово дјетињство и одрастање у дому.

Узбудљива прича о животу Џеја Рамадановског дата је без сувишне патетике, са упечатљивим ликовима. Сценарио се држи битних чињеница из пјевачеве биографије, третирајући их са симпатијама према главном јунаку, које приказ сурове реалности с којом је био принуђен да се суочава не доводи у питање, него напротив, како то у успјешним кинематографским остварењима и треба да буде - наглашава - наводи се, поред осталог, у образложењу чланова комисије, који предвиђају да је ријеч о потенцијалном биоскопском хиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана