Snima se film o životu Džeja: Naziv ostvarenja je nešto najemotivnije što se vezuje za njega

srbijadanas.com
Foto: Printskrin

BEOGRAD - Komisija Filmskog centra Srbije, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, predložila je da se podrži pet projekata, što je Upravni odbor FCS i prihvatio.

Narednih godina gledaćemo nove projekte Marka Đorđevića, Vladimira Blaževskog, Nemanje Ćeranića, Vasilija Nikitovića i Petra Ristovskog.

Lijepe vijesti su da će se raditi biografska priča o nedavno preminulom pjevaču Džeju.

Film će se zvati po legendarnom hitu Nedelja Film "Nedelja", po scenariju Stefana Boškovića i u režiji Nemanje Ćeranića, FCS će sufinansirati sa 20 miliona dinara.

Ćeranić je radio seriju "Grupa" i film "Lihvar".

Fokus u ovom scenariju je njegovo djetinjstvo i odrastanje u domu.

Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog data je bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pjevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspješnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude - naglašava - navodi se, pored ostalog, u obrazloženju članova komisije, koji predviđaju da je riječ o potencijalnom bioskopskom hitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana