Школе шаљу забрињавајућа писма родитељима због серије "Squid Game" – оправдано?

ГС
Foto: Илустрација

Јужнокорејска серија "Squid Game" подијелила је публику – једни је напросто обожавају, док су други потпуно шокирани призорима насилних сцена.

Тим поводом, основна школа "Џон Брамстон" у Илфорду послала је писмо родитељима, јер су забринути за своје ученике који се претварају да пуцају једни у друге на школском игралишту.

"Драги родитељи, приметили смо да велики број наших ученика гледа Squid Game на Нетфликсу. Број деце који гледа овај Нетликсов серијал се повећао, а сви они почели су да копирају игру на игралишту, што доводи до сукоба. Деца која гледају ту серију изложена су призорима насиља, што се одражава на њихово понашање које се неће толерисати", стоји у писму.

Серија има ознаку да је забрањена за млађе од 15 година, па су из школе навели да није примјерена за ученике основне школе: "Родитељи сваког детета које испољава овај вид понашања биће позвани у школу и примениће се санкције. Морате да будете свесни опасности овог ТВ програма за вашу децу. Претварање да пуцате једни у друге није прикладно нити прихватљиво. Молимо вас да нас подржите, ради заштите наше деце".

Школа "Сандаун скул" у Кенту нуди додатне лекције о насиљу и штети која настаје због насиља управо због серије "Squid Game".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана