Škole šalju zabrinjavajuća pisma roditeljima zbog serije "Squid Game" – opravdano?

GS
Foto: Ilustracija

Južnokorejska serija "Squid Game" podijelila je publiku – jedni je naprosto obožavaju, dok su drugi potpuno šokirani prizorima nasilnih scena.

Tim povodom, osnovna škola "Džon Bramston" u Ilfordu poslala je pismo roditeljima, jer su zabrinuti za svoje učenike koji se pretvaraju da pucaju jedni u druge na školskom igralištu.

"Dragi roditelji, primetili smo da veliki broj naših učenika gleda Squid Game na Netfliksu. Broj dece koji gleda ovaj Netliksov serijal se povećao, a svi oni počeli su da kopiraju igru na igralištu, što dovodi do sukoba. Deca koja gledaju tu seriju izložena su prizorima nasilja, što se odražava na njihovo ponašanje koje se neće tolerisati", stoji u pismu.

Serija ima oznaku da je zabranjena za mlađe od 15 godina, pa su iz škole naveli da nije primjerena za učenike osnovne škole: "Roditelji svakog deteta koje ispoljava ovaj vid ponašanja biće pozvani u školu i primeniće se sankcije. Morate da budete svesni opasnosti ovog TV programa za vašu decu. Pretvaranje da pucate jedni u druge nije prikladno niti prihvatljivo. Molimo vas da nas podržite, radi zaštite naše dece".

Škola "Sandaun skul" u Kentu nudi dodatne lekcije o nasilju i šteti koja nastaje zbog nasilja upravo zbog serije "Squid Game".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana