Серија “Ваздушни мост” од 9. марта пред гледаоцима

Илијана Божић
Серија “Ваздушни мост” од 9. марта пред гледаоцима

БЕОГРАД - До сада неиспричана ратна прича о трагедији једног времена, о херојству и безнађу, о пријатељству и жртвовању, обједињена је у серији “Ваздушни мост” Радоша Бајића, која ће бити емитована од 9. марта на каналу “Суперстар” и од 16. марта на РТС-у.

Прича почиње у прољеће 1944. године. У тренутку завршнице Другог свјетског рата у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји свјетског ваздухопловства.

“Ваздушни мост” биће приказан у шест наставака, најавили су продуценти.

- У селу Прањани у подножју Сувобора у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји светског ваздухопловства, позната као операција “Халијард”- наведено је у саопштењу.Како је наглашено “Ваздушни мост” је прича о тројици браће Јовића и њиховој породици, разапетој између супротстављених идеологија Југословенске војске у отаџбини и партизана те представља “парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола”.

Радош Бајић је истакао да је круна његове полувјековне каријере глумца, сценаристе и редитеља пројекат који чине серија “Ваздушни мост” и претходни филм “Хероји Халијарда” (2023).

- Са тимом изузетних сарадника и екипом “Ваздушног моста”, која је бројала 480 људи, уз велику посвећеност свих направили смо серију у светском продукционом стандарду - навео је Бајић.

Главне улоге у серији “Ваздушни мост” тумаче Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Нела Михаиловић, Радован Вујовић, Никола Ракочевић, Вучић Перовић, Милан Васић, Нина Нешковић, Теодора Драгићевић, Чубрило Чупић и бројни други.

У серији играју и глумци са енглеског говорног подручја Стивен Мур, Скот Александер Јанг, Мајкл Стоки, Адам Девенпорт, Пол Клес, Никола Кент, Карл Вартон, Пол Мареј, Хари Натанијел Епли, Алекс Папке и Кевин Кларк.

Косценаристи су Душан Ковачевић и Страхиња Маџаревић, а серија је настала у продукцији “Телекома Србија”, у копродукцији са РТС-ом и извршној продукцији Бајићевог “Контраст студија”.

Новитети

Домаће серије снимају великом брзином па ће тако у наредном периоду бити емитована и трећа сезона серије “Бележница професора Мишковића”, рађене по роману Ратка Дмитровића, у режији Мирослава Лекића те четврта сезона серије “Камионџије Д.О.О.” у режији Филипа Чоловића, у којој опет играју Тихомир Тика Станић и Ненад Јездић, према легату сценарија покојног Гордана Михића. Такође гледаоце очекује и четврта сезона шпијунског серијала “Државни службеник”, али се мијењају главни ликови и сам концепт, ток радње, тако да ће бити у питању сасвим ново поглавље драме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана