Serija “Vazdušni most” od 9. marta pred gledaocima

Ilijana Božić
Serija “Vazdušni most” od 9. marta pred gledaocima

BEOGRAD - Do sada neispričana ratna priča o tragediji jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu i žrtvovanju, objedinjena je u seriji “Vazdušni most” Radoša Bajića, koja će biti emitovana od 9. marta na kanalu “Superstar” i od 16. marta na RTS-u.

Priča počinje u proljeće 1944. godine. U trenutku završnice Drugog svjetskog rata u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svjetskog vazduhoplovstva.

“Vazdušni most” biće prikazan u šest nastavaka, najavili su producenti.

- U selu Pranjani u podnožju Suvobora u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao operacija “Halijard”- navedeno je u saopštenju.Kako je naglašeno “Vazdušni most” je priča o trojici braće Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija Jugoslovenske vojske u otadžbini i partizana te predstavlja “paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola”.

Radoš Bajić je istakao da je kruna njegove poluvjekovne karijere glumca, scenariste i reditelja projekat koji čine serija “Vazdušni most” i prethodni film “Heroji Halijarda” (2023).

- Sa timom izuzetnih saradnika i ekipom “Vazdušnog mosta”, koja je brojala 480 ljudi, uz veliku posvećenost svih napravili smo seriju u svetskom produkcionom standardu - naveo je Bajić.

Glavne uloge u seriji “Vazdušni most” tumače Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Vučić Perović, Milan Vasić, Nina Nešković, Teodora Dragićević, Čubrilo Čupić i brojni drugi.

U seriji igraju i glumci sa engleskog govornog područja Stiven Mur, Skot Aleksander Jang, Majkl Stoki, Adam Devenport, Pol Kles, Nikola Kent, Karl Varton, Pol Marej, Hari Natanijel Epli, Aleks Papke i Kevin Klark.

Koscenaristi su Dušan Kovačević i Strahinja Madžarević, a serija je nastala u produkciji “Telekoma Srbija”, u koprodukciji sa RTS-om i izvršnoj produkciji Bajićevog “Kontrast studija”.

Noviteti

Domaće serije snimaju velikom brzinom pa će tako u narednom periodu biti emitovana i treća sezona serije “Beležnica profesora Miškovića”, rađene po romanu Ratka Dmitrovića, u režiji Miroslava Lekića te četvrta sezona serije “Kamiondžije D.O.O.” u režiji Filipa Čolovića, u kojoj opet igraju Tihomir Tika Stanić i Nenad Jezdić, prema legatu scenarija pokojnog Gordana Mihića. Takođe gledaoce očekuje i četvrta sezona špijunskog serijala “Državni službenik”, ali se mijenjaju glavni likovi i sam koncept, tok radnje, tako da će biti u pitanju sasvim novo poglavlje drame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana