Серија "Сабља" у Кану освојила награду за најбољу глумачку интерпретацију

Танјуг
Серија "Сабља" у Кану освојила награду за најбољу глумачку интерпретацију

Екипа серије "Сабља" о убиству премијера Зорана Ђинђића освојила је синоћ специјалну награду за најбољу глумачку интерпретацију на Канском фестивалу.

Глумци Милица Гојковић и глумац Лазар Тасић су се, у име екипе, захвалили жирију, додавши да су почаствовани додијељеном наградом.

"Морамо да захвалимо нашој продуценткињи Снежани (Ван Хаувелинген) која увек подржава младе глумце и свима пружа подршку. Захвални смо и Горану (Станковићу) и Владимиру (Тагићу) који нас нису притискали што нам је омогућило да погрешимо и да не будемо савршени. Тај осећај је за нас био ослобађајући", поручила је Гојковић.

Тасић је рекао да није могао ни да замисли да ће добити награду, с обзиром на то да му је ово, како је навео, прва главна улога и први фестивал у животу.

Прве двије епизоде серије "Сабља" приказане су раније ове недјеље у дворани "Лимијер", чиме је та серија постала први телевизијски пројекат из Србије премијерно приказан на Канском фестивалу.

Политички трилер о атентату на премијера Србије Зорана Ђинђића ће, након представљања на Канском и фестивалима у земљи, бити приказан на РТС-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана