Serija "Sablja" u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju

Tanjug
Serija "Sablja" u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju

Ekipa serije "Sablja" o ubistvu premijera Zorana Đinđića osvojila je sinoć specijalnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju na Kanskom festivalu.

Glumci Milica Gojković i glumac Lazar Tasić su se, u ime ekipe, zahvalili žiriju, dodavši da su počastvovani dodijeljenom nagradom.

"Moramo da zahvalimo našoj producentkinji Snežani (Van Hauvelingen) koja uvek podržava mlade glumce i svima pruža podršku. Zahvalni smo i Goranu (Stankoviću) i Vladimiru (Tagiću) koji nas nisu pritiskali što nam je omogućilo da pogrešimo i da ne budemo savršeni. Taj osećaj je za nas bio oslobađajući", poručila je Gojković.

Tasić je rekao da nije mogao ni da zamisli da će dobiti nagradu, s obzirom na to da mu je ovo, kako je naveo, prva glavna uloga i prvi festival u životu.

Prve dvije epizode serije "Sablja" prikazane su ranije ove nedjelje u dvorani "Limijer", čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

Politički triler o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića će, nakon predstavljanja na Kanskom i festivalima u zemlji, biti prikazan na RTS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana