Серија “Кости” премијерно на 26. Сарајево филм фестивалу: Судбине спојене отуђеношћу

Г.С.
Серија “Кости” премијерно на 26. Сарајево филм фестивалу: Судбине спојене отуђеношћу

Дугоочекивана домаћа серија “Кости” премијерно ће бити приказана 18. августа у Босанском двору Културном центру, у склопу програма “Претпремијере серије” овогодишњег “Сарајево филм фестивала”.

За фестивалску публику и стручну јавност ово је јединствена прилика јер ће ексклузивно погледати прве двије епизоде напетог трилера који жељно ишчекује цијела регија. Приказивање је предвиђено за 22 часа.

Послије великог успјеха серије и филма “Месо”, серија “Кости” долази као други дио трилогије смјештене у Бањалуци. Иза серијског пројекта стоје “Босонога продукција” из Бањалуке и Радио-телевизија Србије.

“Кости” су снимане према сценарију Николе Пејаковића, у режији Саше Хајдуковића, док продукцију потписује Бранкица Јанковић. То је прича о двојици отуђеника који, погођени траумом из рата, не могу да се уклопе у разорено и корумпирано друштво. Свако на свој начин и сваки у своје вријеме, имаће своју личну освету.

- Изузетно смо почаствовани што ћемо нашу серију премијерно приказати на “Сарајево филм фестивалу”. У умјетничким круговима, ова филмска смотра важи за једну од најрепрезентативнијих манифестација, тако да смо с радошћу прихватили позив да будемо раме уз раме са великим филмским умјетницима и остварењима које ће сарајевска публика и сви гости имати прилику да виде - истакла је продуцент и директор серије Бранкица Јанковић.

“Кости” доносе причу о људима који живе у послијератном хаосу, систему у којем су потпуно разорене и породичне и друштвене и културне вриједности. Радња је смјештена у Бањалуку и прати живот два човјека које, на први поглед, повезује само име - Коста. Режисер Саша Хајдуковић навео је да “Кости” причају о немогућности да нацртамо границе између добрих и лоших људи, јер сви су и добри и лоши, само их разликује жеља за промјеном, покајањем и за исповиједањем својих гријехова.

- Док Коста Говоруша, избјеглица из Крајине, покушава да са сестром Кристином некако преживи бавећи се кречењем, Коста Гајић мирно гради каријеру у друштву своје жене Зорице, иначе директорке маркетиншке агенције. Један разговор за посао на који долази Кристина, једна маркетиншка понуда Зорице Гајић и један чин насиља у осигуравајућој кући “Асторија” код познатог приватника Мирка Ковача неповратно ће спојити судбину та два јунака - навео је Хајдуковић.

Серија ће на јесен доживјети телевизијску премијеру.

Улоге

Главне улоге у серији тумаче Јово Максић, Љубиша Савановић, Драган Мићановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Пејаковић, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Леа Секулић и Николина Фригановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана