Serija “Kosti” premijerno na 26. Sarajevo film festivalu: Sudbine spojene otuđenošću

G.S.
Serija “Kosti” premijerno na 26. Sarajevo film festivalu: Sudbine spojene otuđenošću

Dugoočekivana domaća serija “Kosti” premijerno će biti prikazana 18. avgusta u Bosanskom dvoru Kulturnom centru, u sklopu programa “Pretpremijere serije” ovogodišnjeg “Sarajevo film festivala”.

Za festivalsku publiku i stručnu javnost ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dvije epizode napetog trilera koji željno iščekuje cijela regija. Prikazivanje je predviđeno za 22 časa.

Poslije velikog uspjeha serije i filma “Meso”, serija “Kosti” dolazi kao drugi dio trilogije smještene u Banjaluci. Iza serijskog projekta stoje “Bosonoga produkcija” iz Banjaluke i Radio-televizija Srbije.

“Kosti” su snimane prema scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković. To je priča o dvojici otuđenika koji, pogođeni traumom iz rata, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Svako na svoj način i svaki u svoje vrijeme, imaće svoju ličnu osvetu.

- Izuzetno smo počastvovani što ćemo našu seriju premijerno prikazati na “Sarajevo film festivalu”. U umjetničkim krugovima, ova filmska smotra važi za jednu od najreprezentativnijih manifestacija, tako da smo s radošću prihvatili poziv da budemo rame uz rame sa velikim filmskim umjetnicima i ostvarenjima koje će sarajevska publika i svi gosti imati priliku da vide - istakla je producent i direktor serije Brankica Janković.

“Kosti” donose priču o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti. Radnja je smještena u Banjaluku i prati život dva čovjeka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime - Kosta. Režiser Saša Hajduković naveo je da “Kosti” pričaju o nemogućnosti da nacrtamo granice između dobrih i loših ljudi, jer svi su i dobri i loši, samo ih razlikuje želja za promjenom, pokajanjem i za ispovijedanjem svojih grijehova.

- Dok Kosta Govoruša, izbjeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije. Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući “Astorija” kod poznatog privatnika Mirka Kovača nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka - naveo je Hajduković.

Serija će na jesen doživjeti televizijsku premijeru.

Uloge

Glavne uloge u seriji tumače Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana