Серија “Кости” не престаје да ниже успјехе: Признање за најбољи сниматељски рад

И. Б.
Серија “Кости” не престаје да ниже успјехе: Признање за најбољи сниматељски рад

БАЊАЛУКА - Након успјешног емитовања у Србији и након бројних позитивних критика струке и јавности, серија “Кости” наставља да ниже успјехе, а још једна похвала стиже од Асоцијације сниматеља и сниматељица у БиХ.

Трочлани жири, који су чинили директори фотографије Драго Реснер и Драшко Гајић, те редитељ Нермин Хамзагић, најбољим сниматељским радом у категорији “ТВ/играна серија” прогласио је рад Саше Петковића и Драгана Радетића на серији “Кости”.

Овом наградом Петковић и Радетић настављају успјешну сарадњу са ауторским тимом “Босонога продукције”, будући да су и за први дио ове бањалучке трилогије, серију “Месо”, освојили исто признање.

Саша Петковић је истакао да им је велика част што већ други пут добијају признање за рад у овој категорији.

- Уложили смо велики труд и енергију у “Кости” заједно са цијелом екипом која је радила на серији, тако да је ова награда само потврда да смо успјели и да труд није био узалудан - рекао је Петковић.

Драган Радетић је нагласио да је ово још један доказ да Бањалука и Република Српска имају потенцијала и да су се уписале на филмску мапу региона.

Серија “Кости”, редитеља Саше Хајдуковића, настала по сценарију Николе Коље Пејаковића, а чији је продуцент Бранкица Јанковић, освојила је милионски аудиторијум Србије, а од 1. до 5. јануара биће приказана и домаћој публици у својеврсном новогодишњем маратону, по двије епизоде сваке вечери од 21 час, на БН телевизији. Серија је пројекат “Босонога продукције” из Бањалуке и Радио-телевизије Србије.

Улоге тумаче Јово Максић, Љубиша Савановић, Никола Пејаковић, Леа Секулић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Драган Мићановић и Николина Фригановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана