Serija “Kosti” ne prestaje da niže uspjehe: Priznanje za najbolji snimateljski rad

I. B.
Serija “Kosti” ne prestaje da niže uspjehe: Priznanje za najbolji snimateljski rad

BANjALUKA - Nakon uspješnog emitovanja u Srbiji i nakon brojnih pozitivnih kritika struke i javnosti, serija “Kosti” nastavlja da niže uspjehe, a još jedna pohvala stiže od Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH.

Tročlani žiri, koji su činili direktori fotografije Drago Resner i Draško Gajić, te reditelj Nermin Hamzagić, najboljim snimateljskim radom u kategoriji “TV/igrana serija” proglasio je rad Saše Petkovića i Dragana Radetića na seriji “Kosti”.

Ovom nagradom Petković i Radetić nastavljaju uspješnu saradnju sa autorskim timom “Bosonoga produkcije”, budući da su i za prvi dio ove banjalučke trilogije, seriju “Meso”, osvojili isto priznanje.

Saša Petković je istakao da im je velika čast što već drugi put dobijaju priznanje za rad u ovoj kategoriji.

- Uložili smo veliki trud i energiju u “Kosti” zajedno sa cijelom ekipom koja je radila na seriji, tako da je ova nagrada samo potvrda da smo uspjeli i da trud nije bio uzaludan - rekao je Petković.

Dragan Radetić je naglasio da je ovo još jedan dokaz da Banjaluka i Republika Srpska imaju potencijala i da su se upisale na filmsku mapu regiona.

Serija “Kosti”, reditelja Saše Hajdukovića, nastala po scenariju Nikole Kolje Pejakovića, a čiji je producent Brankica Janković, osvojila je milionski auditorijum Srbije, a od 1. do 5. januara biće prikazana i domaćoj publici u svojevrsnom novogodišnjem maratonu, po dvije epizode svake večeri od 21 čas, na BN televiziji. Serija je projekat “Bosonoga produkcije” iz Banjaluke i Radio-televizije Srbije.

Uloge tumače Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Nikola Pejaković, Lea Sekulić, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Dragan Mićanović i Nikolina Friganović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana